“Solari” debitovali pobjedom: U Mejdanu “pala” visočka Bosna (Foto/Video)

Na kraju, ubjedljiva pobjeda ekipe trenera Siniše Markote i nagovještaj dobrih igara i u nastavku prvenstva. Pogotovo kada se oporave povrijeđeni igrači, a sve poluge u ekipi još bolje uhodaju

0
238

Rukometaši tuzlanske Slobode pobjedom su krenuli u novu prvenstvenu sezonu.

Nakon što je susret 1. kola s Gračanicom odgođen, danas su u okviru 2. kola Premijer lige BiH pobijedili ekipu Bosna Ekoenergija iz Visokog rezultatom 35:29 (16:11).

Prvih i posljednjih deset minuta odigrali su vrhunski. Krenuli su silovito i u 16. minuti poveli su 10:3. Potom su gosti smirili redove, uzvratili su snažnije, ali osim 16:11 na poluvremenu nisu mogli više.

Sedam golova prednosti Tuzlaci su napravili i u 35. minuti, a potom se dugo igralo gol za gol, da bi Bosna iskoristila pad u igri nekompletnih “solara”, pa su u 42. minuti smanjili prednost domaćina na svega tri gola – 21:18.

No, vrlo brzo su stvari postavljene na mjesto – u 50. minuti semafor pokazuje +6 (26:20). Potom još jedan period ravnopravne igre, sa “šupljim” odbranama, a onda prava poplava golova domaćina, vrlo često iz kontri što u prošloj sezoni nije bila baš odlika igre Slobode.

Na kraju, ubjedljiva pobjeda ekipe trenera Siniše Markote i nagovještaj dobrih igara i u nastavku prvenstva. Pogotovo kada se oporave povrijeđeni igrači, a sve poluge u ekipi još bolje uhodaju.

Izjava prvog strijelca utakmice, Alena Ovčine

Ovčina je bio prvi strijelac pobjedničke ekipe sa 9 (1) golova, Čičkušić je postigao 6, Suhonjić 5, Mehinagić 4, Dragičević 3, po 2 gola postigli su Pirić i Buljina, a po jedan gol Borozan, Karahodžić i R. Čajić.

Najefikasniji u redovima gostiju: Skopljak 9 (3), Jamaković 6, te po 4 gola Halilbegović, Vražalić i Čabaravdić (2 iz penala). (mp – Foto: Darko Zabuš)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here