Solak: Na 14 graničnih prelaza u FBiH postavljeni šatori za boravak bh. građana

0
464

Načelnik Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak potvrdio je danas da su na 14 graničnih prelaza u Federaciji Bosne i Hercegovine postavili šatore za boravak bh. građana koji će se tu naći, javlja Anadolu Agency (AA).

“Jučer i danas smo izvršavali konkretne zadatke Predsjedništva BiH u postavljanju privremenih trijažnih šatora, odnosno izolacijskih prostora na svim graničnim prelazima u Federaciji BiH. Tako da smo na 14 graničnih prelaza uspostavili šatore za boravak naših sugrađana koji će se tu naći”, pojasnio je Solak.

Kako je kazao, mogu garantovati da će oni imati sve neophodno za život na toj lokaciji.

“Federalna uprava je tokom noći na svih 14 graničnih prelaza postavila šatore i obezbijedila neometano funkcionisanje života u njima”, rekao je Solak.

Odgovarajući na pitanja novinara o autobusima koji večeras trebaju stići na granični prelaz Izačić iz Austrije, a u kojim se nalaze bh. građani, istakao je da ”svi građani koji dolaze na granične prelaze u Federaciji BiH će proći trijažne šatore koji su postavljeni, a u Unsko-sanskom kantonu je to Izačić i Velika Kladuša”.

“Svakako će tu boraviti dok se ne završi taj pregled, odnosno ako bude potrebe da se radi testiranje, uradit će se uzimanje uzoraka”, rekao je Solak.

Zahvalio se penzionerima koji se pridržavaju svih mjera koje se odnose na njih, a koja se tiče i posljednje odluke da im je dozvoljen izlazak iz domova, u određenom periodu kako bi podigli penzije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here