Snowden oduševljen: Facebook i Instagram su isključeni, svijet je zdravije mjesto makar na dan

Podsjetimo, problemi s pristupom Facebooku, Instagramu i WhatsAppu počeli su danas malo iza 17 sati i trajali su satima

0
320
Edward Snowden je oduševljen padom Facebooka i njegovih platformi (Foto: Internet)

Bivši uposlenik CIA-e i američki zviždač Edward Snowden, koji je 2013. godine u javnost pustio informacije obavještajaca, oglasio se povodom pada Facebooka, Instagrama i WhatsAppa.

Očekivano, Snowden je prekid rada Facebooka, Instagrama i WhatsAppa dočekao s radošću.

“Facebook, WhatsApp i Instagram u isto vrijeme padaju. Čini se da je lako razumljiv i popularan primjer zašto razbijanje određenog monopola na barem tri dijela možda nije loša ideja”, napisao je na Twitteru.

U nizu tvitova je napisao i da su Facebook i Instagram misteriozno isključeni.

“I na jedan sjajan dan, svijet postaje zdravije mjesto”, dodao je.

Nakon toga je pitao:

“Internetski divovi danas su offline i više se ne vraćaju. Šta će se dogoditi sutra?”, a pod odgovore je stavio: “Zlatno doba” i “Kolaps: Večeramo sa štakorima”.

Snowden je svima preporučio da koriste “neprofitne alternativne aplikacije” poput Signala i drugih koje imaju “otvoreni kod”.

Podsjetimo, problemi s pristupom Facebooku, Instagramu i WhatsAppu počeli su danas malo iza 17 sati i trajali su satima.

Iz kompanije Facebook su se oglasili na Twitteru nakon što su prestali s radom njihovi servisi širom svijeta, napisavši kako čine sve da što prije riješe problem, te da se izvinjavaju korisnicima zbog pada mreže.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here