Snijeg u decembru iznenadio?!

Na planinskom prevoju Romanija (Sarajevo-Rogatica) obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom i klizavom kolovozu.

U višim planinskim predjelima pada susnježica ili snijeg i ponegdje se zadržava na kolovozu, upozoravaju iz BIHAMK-a te posebno izdvajaju putne pravce: Sarajevo-Rogatica (Romanija), Trnovo-Foča (Rogoj), Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula), Foča-Gacko (Čemerno), Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač), Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj), Koprivnica-Bugojno-Kupres-Livno i Glamoč-Mlinište.

Na planinskom prevoju Romanija (Sarajevo-Rogatica) obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Iz BIHAMK-a skreću pažnju na odrone kamenja na kolovoz, te podsjećaju da je zbog većeg odrona obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Crna Rijeka-Jajce, a alternativni pravac je preko Mrkonjić Grada.

– Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu, navode iz BIHAMK-a. 

Također ističu da je pojačan promet putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Dubica i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *