Snažna poruka Mijatovića: 30 godina srpskih milionera i sirotinje…

RS je jedan od dva entiteta u sklopu BiH koja je pravnoformalno nastala na dan potpisa Dejtonskog mirovnog sporazuma kada je dobila međunarodno priznanje kao entitet unutar međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine

0
147
Mijatović bez dileme

Povodom neustavnog dana bh. entiteta RS koji se obilježava danas, oglasio se i Vojin Mijatović.

Član SDP-a je još jednom putem društvenih mreža poslao snažnu poruku, dotakavši tačno u srž samog problema.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“30 GODINA SRPSKIH MILIONERA I SIROTINJE U BIH

Danas ću se baviti sa RS potpuno izolovano od svega, ovo sve za radi istine i pozicije 5% srpskih milionera i 95% srpske sirotinje, te bih molio bošnjake i hrvate da se suzdrže komentara na nacionalnoj osnovi, jer ovo je čist “srpski post”, post “srpske realnosti”

RS je jedan od dva entiteta u sklopu BiH koja je pravnoformalno nastala na dan potpisa Dejtonskog mirovnog sporazuma kada je dobila međunarodno priznanje kao entitet unutar međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine.

Do tada RS nije imala status u međunarodnom pravu dok je Republika Bosna i Hercegovina bila članica Ujedinjenih Nacija.

Ovo je pravno istorijska činjenica i jedina istina, treba samo pročitati sve, bez obzira na činjenicu da je RS postojala tada kao oblik samo organizovanja prvo kao srpskog naroda u BiH, a tek onda kao RS, ali bez međunarodnog priznanja.

Kako je počeo rat u BiH tako smo dobili prve srpske milionere, mahom su to bili ljudi koji su pre rata bili na najnižim lestvicama društva, ali valjda spremniji za rat od pameti i intelegencije koja je bežala širom sveta, ova grupa najgorih među nama na švercu nafte, cigara, brašna, alkohola, oružija i teritorija postaju milioneri.

Ti isti tada već gospodari života i smrti postaju moćnici koji pod srpskom zastavom i otetim porodičnim bogatstvima bošnjaka i hrvata postaše elita, dok je sirotinja ginula pod istom zastavom za njihove milione.

Nakon rata ti isti najgori među nama postadoše “privrednici” i “političari”. Dođe nam brzo tranzicija i privatizacija, pa ti isti srpski milioneri kroz privatizaciju opljačkaše ono malo što je ostalo srpskoj sirotinju što nije srušeno i pokradeno u ratu.

Kako su išle postratne godine, srpski milioneri postajaše sve bogatiji i bahatiji, a srpska sirotinja sve siromašnija i sve pokornija. U toj atmosferi 600 000 srpske sirotinje napusti RS u poslednjih 15 godina, a srpski milioneri samo jačaju kupujući njihovi zemlju i porostor u društvu.

Sutra srpski milioneri slave 30 godina svoje moći, 30 godina otimanja i kriminala, 30 godina svoje pozicije u društvu koju nikad ne bi imali da nije došlo do rata u BiH.

Sutra je 30 godina naše srpske propasti, izolacija od strane civilizacije i sveta, sutra je 30 godina od kad nas vode najgori od nas.

Kao što je u ratu sirotinja ginula za kriminalce, tako će i sutra sirotinja aplaudirati kriminalcima i sve pod srpskom zastavom.

Evo nema ni bosnjaka ni hrvata u ovom postu i neka me neko demantuje činjenicama da ovo nije realnost naše propasti!”, poruka je Mijatovića.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here