Smijenjeni direktor MAT-a Esed Mujačić najavljuje tužbu

Apsurdno je porediti 2019. i 2020 godinu, jer aerodrom nije radio zbog korona virusa i u tom periodu organizovani su samo humanitarni letovi

1
570
Esed Mujacic MAT
Smijenjeni direktor Esed Mujačić najavljuje tužbu (Foto: RTV Slon)
Nakon odluke Vlade TK da smjeni direktora Međunarodnog aerodroma Tuzla, rukovodstvo MAT-a je održalo press konferenciju na kojoj su najavili tužbu protiv Vlade TK.

Direktor MAT-a Esed Mujačić osvrnuo se na nekoliko tačaka iz saopštenja što ga je ovim povodom sačinila Vlada TK, demantujući sve do jedne stavke.

– Uposleno je nekoliko radnika bez saglasnosti, jer je bilo ugroženo poslovanje putnika, a ja kao direktor to nisam mogao dozvoliti. Potpisao sam ugovore sa četiri ili pet radnika, jer od Ministarstva nisam dobio saglasnost iako sam pet puta slao zahtjev – kazao je Mujačić.

Pored toga, rekao je da je apsurd porediti 2019. i 2020 godinu, jer aerodrom nije radio zbog korona virusa i da su u tom periodu na aerodrom organizovani samo humanitarni kargo letovi.

– Kada je riječ o povećanju plata, to sam uradio, jer jedan radnik obavlja više poslova. Na aerodromu sada nedostaje oko 40 radnika – istakao je smijenjeni direktor.

U svom obraćanju dotakao se i primanja pripravnika u doba pandemije, te navodi kako je u tom procesu uštedio oko 11.000 KM na mjesečnom nivou, jer su pripravnici primljeni po pozivu Federalnog zavoda za zapošljavanje.

– Do 30. juna nikoga nisam zaposlio bez saglasnosti Vlade i Ministarstva – zaključio je Mujačić, najavivši tužbu protiv Vlade Tuzlanskog kantona zbog nezakonitog smjenjivanja. (RTV Slon)

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here