Smanjena vidljivost na pojedinim putnim pravcima zbog magle

0
607

Smanjena vidljivost zbog magle jutros je na putnim pravcima: Maglaj-Doboj, Teslić-Doboj-Gračanica, Kupres-Šujica, Ključ-Sanski Most-Prijedor.

Niske temperature i mjestimično vlažan kolovoz u jutarnjim satima pogoduju formiranju poledice, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Posebno se izdvajaju dionice u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skreće se pažnja i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Savjetuje se vožnja prilagođena uslovima na putu.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05.00 do 21.00 sat. Od 21.00 do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here