Slučaj “Dženan Memić”: Tužilaštvo otvorilo istragu protiv Burzić, Čosića i Ćate

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pokrenulo je istragu u slučaju “Dženan Memić” protiv bivše glavne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Dalide Burzić, bivšeg tužioca Merisa Ćate, bivšeg komesara MUP-a KS Vahida Ćosića, saobraćajnog vještaka Ševala Kovačevića, sarajevskih policajaca Sakiba Kreme i Nurije Mehića te više NN osoba.

Podsjećamo, Memić je nastradao u februaru 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži, a njegova porodica tvrdi da je ubijen. Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine je u julu prošle godine donio odluku kojom se Ljubo Seferović oslobađa optužbe da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao Dženan Memić, a njegov otac Bekrija Seferović oslobođen je optužbi da je prikrio saobraćajnu nesreću.

Sud je tom prilikom ocijenio da nije bilo dokaza koji potvrđuju da se slučaj desio onako kako je opisano u optužnici. U međuvremenu je počelo suđenje za prikrivanje dokaza Zijadu Mutapu, njegovoj kćerki Alisi Ramić (ranije Mutap), tadašnjem šefu Odsjeka za saobraćajne istrage Hasanu Dupovcu, policajcu Josipu Bariću i radniku hotela Muameru Ožegoviću.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *