Slovenija: Novi propisi za bh državljane

Slovenija od sutra uvodi desetodnevni karantin za državljane zemalja koje se nalaze na crvenoj i narandžastoj listi kako bi spriječila širenje virusa korona, a nesmetan ulazak biće moguć samo uz negativan PCR test, odluka je slovenačke Vlade.

Testiranje mora biti izvršeno u nekoj od zemalja EU ili Šengena i ne smije biti stariji od 48 časova, pojasnili su iz Vlade jučarešnju odluku.

Nova odluka Vlade Slovenije, kako piše sarajevski portal Klix.ba, odnosi se i na držaljane BiH koji će od sutra za ulazak u Sloveniju morati da posjeduju negativan PCR test, a u suprotnom idu u karantin.

Iz slovančke Vlade su napomenuli da osoba, koja je rješenjem stavljena u karantin, može da se testira na prisustvo virusa korona i ukoliko rezultat bude negativan, nadležno tijelo će opozvati odluku.

Postoji 12 izuzetaka kada karantin neće biti naložen i nije potreban negativan test, a odnosi se na prijavljene radnike, prevoznike robe, putnike u tranzitu koji će Sloveniju napustiti najkasnije 12 časova poslije ulaska, osobe sa diplomatskim pasošom i slično.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *