Sloboda započela pripreme; Mujkanović: Ne trebaju mi foleri i mangupi!

Fudbaleri Slobode konačno su počeli pripreme, ovoga puta za nastup u Prvoj federalnoj ligi BiH Iigračima se prije treninga obratio predsjednik Senad Mujkanović, koji je igračima poručio kako je glavni cilj povratak u bh. elitu, prenosi Faktor.

“Danas smo izvršili prozivku fudbalera koji su se danas odazvali, a trebaju pristići još neki igrači. Rekli smo im ciljeve, jasno, bez umotavanja: mi želimo u Premijer ligu BiH. To je naš cilj i dat ćemo sve od sebe da to ispunimo. Uz Božju pomoć i uz dobar rad stručnog štaba i fudbalera, nadam se da ćemo to ispuniti i da ćemo obradovati navijače Slobode i sve ljubitelje fudbala”, kazao je Mujkanović, dodavši:

“Planiramo prvih sedam dana odraditi ovdje, u Tuzli, a potom sedam dana negdje na planini, da bi stručni štab posložio sve što treba u miru, bez pritisaka, da se što bolje upoznaju.”

Prvi čovjek tuzlanskog kluba govorio je i o novom treneru, a potvrđeno je da se radi o Zlatanu Naliću, koji je bio na Tušnju, ali nije vodio trening.

“Mi smo u završnoj fazi dogovora sa Zlatanom Nalićem. On ima neki tehnički problem u Švedskoj i sačekat ćemo ga da to završi, da mu ne nanesemo neku štetu. Ali, nadam se da je to bukvalno gotova stvar. Mislim da bi trebalo biti riješeno do kraja sedmice”, kazao je Mujkanović.

U prvoj sedmici priprema stručni štab će računati na veliki broj fudbala 32 (među kojima su trojica golmana). Između ostalih, na raspolaganju će biti: Dalipagić, Mumunović, Abdulahović (golmani), Hadžibeganović, Vulić, Dakić, Baltić, Janjić, Ćivić, Aličić, Mujkić, Kalesić, Dervišagić, Ardonis Mućaj, Vazda, Salanović, Sejranić, Panjeta, Bajrić, Kapetanović, Novak, Delić, Mujić, Kovačević, Saletović.

Azir Mumiović i Said Husejinović su bili danas nprozivci, ali sa strane, jer čekaju papire, dok Abid Mujagić ide u Austriju. Haris Dilaver također u narednim danima, navodno, stiže na Tušanj.

Prozivku je obavio pomoćni trener Darko Mitrović, saradnik Zlatana Nalića.

NISMO KLUB ZA MANGUPE

Prema pisanju portala Sportsport.ba, predsjednik Mujkanović igračima je jasno naznačio šta su planovi i ciljevi, a šta se od njih očekuje.

“Sloboda je Tuzlacima i navijačima svetinja. Navijači nisu zahtjevni i vole Slobodu, klub i igrače koji igraju za Slobodu. Nema foliranja. Mene lično je teško folirati, previše iskustva imam. Nedsiciplinu zaboravite, brže ćete otići nego što ste došli pa da ste i Messi. Mene kao predsjednika samo zanimaju bodovi. Igrate za jedan od najstarijih klubova u Bosni i Hercegovini to morate znati. Nije samo teren, bitna je i svlačionica, morate sve da poštujete. Sve što dogovorimo oko plata, to će biti na vrijeme, dogovarat ćemo i premije. Tu ćemo dogovoriti i nagrade ako uđemo u Premijer ligu BiH. Vaše je da igrate. Ne trebaju meni frajeri i filozofi, ima drugi klub za mangupe”, navodi Sportsport.ba. (TL – Foto: Darko Zabuš)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *