Sloboda u finalu poražena od Rumuna, meč obilježila opšta tučnjava (Foto/Video)

Rukometaši tuzlanske Slobode poraženi su u finalu Međunarodnog turnira na Sardiniji od rumunske ekipe Potaissa Turda rezultatom 24:37 (11:20).

Rumuni su od starta igrali silovito, snažno i grubo. Stvarali su osjetnu ezultatsku razliku, koju su do kraja susreta permanentno povećavali ostvarivši ubjedljivu pobjedu.

No, meč je obilježila opšta tuča u 21. minuti susreta kod rezultata 8:14. Zaustavljen je jedan napad Rumuna, čiji je igrač na držanje dresa reagovao nesportski i oborio je Slobodinog braniča. I dok su se oni #gužvali” na tlu, utrčali su najprije ostali rumunski igrači, a zatim i Slobodini. Nije se znalo ko koga udara, i šakama i nogama…

Teško je na osnovu snimka sa stranice HC Raimond Sassari, organizatora turnira, procijeniti šta se sve događalo na parketu dvorane, ali svakako nije bilo lijepo za gledati.

Snimak utakmice u incident u 21. minuti možete pogledati OVDJE

Kad su se strasti smirile, utakmica je nastavljena, ali je sjenka incidenta samu utakmicu bacila u drugi plan.

Nažalost, još nemamo informaciju o tome šta se zaista dogodilo i ko su strijelci utakmice, te da li ima povrijeđenih.

Prema informacijama iz tabora Slobode, zbog zdravstvenih problema nije večeras nastupio golman Anđelić (bio je i u bolnicvi), Lonačaru je jučer iskočilo rame te nije ni bio u ekipi, a nekoliko tuzlanskih igrača bili su u rosteru mada “roviti”.

Rumunima je pripao pobjednički trofej, Sloboda je druga, dok u borbi za 3. mjesto Raimond Sassari pobijedio ekipu Junior Fasano (takodjer Italija) rezultatom 38:35. (TL – Foto: Screenshot)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *