Sloboda – Radnik remi, fotoreporteru Zabušu nisu dali snimati!

0
146

Počela je nova nogometna sezona u BiH i već na startu organizacioni problemi, u kojima su deblji kraj izvukli pojedini predstavnici – “sedme sile”.

Sloboda je na Tušnju remizirala s Radnikom iz Bijeljine rezultatom 1:1 (Beganović 62/Karić 45) i ovo je sve što ćemo reći o utakmici.

Naš fotoreporter Darko Zabuš napustio je utakmicu na samom početku, jer mu “čuvari reda i mira” nisu dopustili da radi.

-Kad sam ušao na stadion rekli su mi da sam u zoni 2 na tribinama. Još mi je rečeno: “Možeš bilo gdje samo da držiš distancu”. Odem u čošak na D tribinu. Najbliži meni bio je kamerman koji radi za NS BiH, udaljen od mene najmanje 50 metara. Znači, bio sam potpuno sam, nigdje nikoga. Ubrzo dolazi čovjek iz obezbjeđenja, najprije udaljava kamermana, a potom i mene, kazavši: “Možeš raditi iz lože”!? Čuj iz lože u kojoj se nakrcalo barem 50 ljudi, nigdje distance! – izjava je poznatog fotoreportera Zabuša.

Nikoga iz Slobode da pomogne razriješiti situaciju i objasniti zašto ne može snimati iz dijela stadiona na kojem nema nigdje nikoga, gdje je bio sam kao duh. Uz sve, na sastanku s predstavnicima Slobode Zabuš je bio nominira kao broj 1 na spisku za snimanje utakmice.

-Naravno, kažem da neću u ložu gdje je epidemiološka situacija vjerovatno nepovoljnija nego na tribini. Vratim tu nekakvu Savezovu akreditaciju, izađem s tribine i odem na stajanje, stari dio. Kad tamo pet policajaca i nekoliko iz obezbjeđenja i kažu da ne mogu raditi ni odatle. Kao, nije do njih, tako naredio delegat. Nakon toga otišao sam sa stadiona ne snimivši nijednu fotografiju, prvi put u profesionalnoj karijeri – zaključio je Zabuš ogorčen i na Savez, ali i na Slobodu čiji mu predstavnici nisu pružili podršku u smislu osiguranja  adekvatnog mjesto za rad.

Zbog svega, redakcija portala TuzlaLIVE odlučila je da s utakmice izvjesti samo o rezultatu, dok će o cijelom događaju uputiti službeni protest NS BiH. (TL)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here