Sloboda otputovala u Kupres: Jahić ima tri nova igrača

Ekipa Fudbalskog kluba “Sloboda” danas je otputovala na Kupres, gdje će nastaviti sa pripremama za sezonu koja počinje 16. jula.

Na Kupres su otputovala 23 nogometaša:

Semir Bukvić, Kemal Osmanković, Haris Hasanović, Filip Erić, Eldar Mehmedović, Anes Mehić, Kemal Mujarić, Adi Alić, Kenin Devedžić, Muharem Ćivić, Emir Jusić, Alen Kurtalić, Said Husejinović, Harun H.Beganović, Ali Mahmud, Tarik Kapetanović, Kenan Delić, Tarik Saletović, Irman Sejmenović, Amar Pekarić, Jasmin Osmić, Saša Maksimović i novo pojačanje u redovima Slobode – Nikola Komazec.

Prema pisanju portala Sportsport.ba, na put su krenuli i Senad Jarović, koji će očito pojačati konkurenciju u napadu Slobode, a na spisku putnika je i Jurica Grgec.

Jarović na Tušanj stiže kao slobodan igrač nakon što je napustio rumunski Petrolul u kojem je proveo proteklu sezonu. Jarović je za ovaj klub upisao 16 nastupa i postigao četiri gola.

Ovaj 24-godišnji napadač ponikao je u njemačkom Unterrathu, a još je igrao za Fortunu Dusseldorf, Domžale, Dob, Spartak iz Trnave, Sonderjyske, Zlate moravce, Orion Tip Sered i Radomlje.

Što se tiče Grgeca on je protekle dvije sezone igrao u dresu Varaždina. Igra na poziciji zadnjeg veznog, ali može pokriti i mjesto štopera. U protekloj sezoni u dresu Varaždina odigrao je 12 utakmica u svim takmičenjima, te je zabio jedan pogodak i upisao je jednu asistenciju, navodi Sportsport.ba.

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *