Sloboda nije iskoristila šansu: Podjela bodova lidera i ekipe koja se bori za opstanak!

Rudar ostaje u žestokoj borbi za opstanak, a Sloboda nastavlja utrku sa Stupčanicom za ulazak u društvo najboljih ekipa bh. fudbala.
(Sloboda je na startu proljetnog dijela prvenstva osvojila bod protiv Rudara – Foto: Arhiva, ilustracija)

U susretu 16. kola Prve federalne nogometne lige, u Kaknju su domaći Rudar i tuzlanska Sloboda odigrali 2:2. Nakon jučerašnjeg remija Čelika i Stupčanice, Tuzlaci nisu iskoristili šansu da pobjedom glavnom rivalu za ulazak u Premijer ligu odmaknu na pet bodova.

Tako je između lidera prvenstva i prvog pratioca, ekipe Stupčanice iz Olova, ostala razlika od tri boda.

Sloboda je bila bolji rival na startu meča, no vremenom je Rudar došao do posjeda lopte, te bio ravnopravan rival. Ipak, u 38. minuti Kurtalić spašava jednu lopta da ostane u terenu, a Dilaver dolazi do iste i ubacuje u mrežu – 0:1.

Pred kraj prvog dijela iskusni Idriz Džafić koristi lošu reakciju golmana Slobode Azira Muminovića i vraća stvari na početak – 1:1.

Drugi dio je počeo otvoreno. Igrala se 53. minuta kada je Ahmed Hasanović matirao Muminovića. Prethodno je želio šutirati Žerić, lopta ga je prevarila, ali otišla ka Hasanoviću koji je bio precizan i sve je odlično ispalo za Rudar.

Ovom prilikom je ostao ležati golman Muminović koji je, poslije intervencije fizioterapeuta, pokazao da ne može nastaviti utakmicu, te je među stative stao Filip Erić.

Sve je moglo biti riješeno u 70. minuti kada je Džafić imao veliku šansu za Rudar, no nije se dobro snašao i ostalo je 2:1.

U 81. minuti pogodio je ponovo Haris Dilaver, a zatim je Sloboda imala veliku šansu za potpuni preokret, no ostalo je 2:2.

Rudar ostaje u žestokoj borbi za opstanak, a Sloboda nastavlja utrku sa Stupčanicom za ulazak u društvo najboljih ekipa bh. fudbala.

Startni sastavi:
Rudar: Čalaković, Musić, Hasanović, Čehajić, Džafić, Musić, Handžić, Hubanić, Duraković, Hrustanović, Žerić.
Sloboda: Muminović (Erić), Mujkić, Hasanović, Husejinović, Dilaver, Delić, Dervišagić, Kurtalić, Ćivić, Beganović, Ignjatović. (ss, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *