Sloboda dogovorila šest kontrolnih utakmica, evo ko su protivnici

0
192
Gradimir Crnogorac i Mirsad Dedić (Foto: Darko Zabuš)

Od 11. januara, kada su počele pripreme tuzlanske Slovode za drugi dio sezone, svakog dana igrači su odradili po dva treninga, a danas je bio slobodan dan.

Na treninzima se, kaže šef struke, Gradimir Crnogorac, dobro radi.

– U ponedjeljak smo imali prozivku, u utorak je jedna grupa išla na sistematski pregled, dok je druga trenirala. U srijedu su trenirali oni koji su prethodnog dana bili na ljekarskim pregledima, a trenirali su ostali. U četvrtak, petak i subotu imali smo po dva treninga, dok danas imamo slobodan dan – kaže Crnogorac za TuzlaLIVE portal.

Zadovoljan je angažmanom igrača. Došli su relativno dobro pripremljeni, što znači da su se tokom pauze pridržavali uputa o individualnom radu.

– Radi se prije podne u dvorani Mejdan, odnosno, u teretani, a popodne na terenu s vještačkom travom na stadionu Tušanj. Za sada ostaje opcija da pripreme obavimo samo u Tuzli, ali vidjet ćemo, ako se ukaže neka zgodna prilika za odlazak, razmotrit ćemo – navodi “coach” Tuzlaka.

Što se novih igrača tiče, za sada ih na treninzima nema. Na raspolaganju stručnom štabu su svi koji su završili prvi dio sezone. Hoće li biti prinova, trenutno nema informacija.

Za sada je dogovoreno šest kontrolnih utakmica. Prva u 2021. godini bit će odigrana 23. januara.

– U Etno selu Stanišići odigrat ćemo utakmicu sa ekipom Mačve iz Šapca, članom Superlige Srbije. Zatim slijedi meč u Gradačcu sa Zvijezdom, 28. januara, a 31. januara protivnik će nam biti odabrana selekcija Tuzlanskog kantona i tada ćemo vidjeti ima li među “kantonalcima” za Slobodu zanimljivih igrača – kaže Crnogorac.

U planu je i pripremna utakmica sa zeničkim Čelikom. Termin još nije preciziran, ali najvjerovatnije će se igrati 7. februara, još nije dogovoreno gdje.

– Odigrat ćemo pripremnu utakmicu i s prvoligašem Vis Simm – Bau (Kosova kod Maglaja). Vidim da se pojačavaju i da žele “napasti” Premijer ligu BiH. Naposljetku u Tuzli ćemo prije “generalke” ugostiti ekipu Vršca – zaključio je Crnogorac.

Sloboda će “generalku” odigrati 20. februara protiv Rudara iz Prijedora, dok u prvom ovogodišnjem službenom meču na Tušnju 27. februara dočekuje ekipu Tuzla Cityja. (M. Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here