Sloboda dobila novu “upravu”, predvodi Aco Jović sa još šest članova

Novu sezonu izabranici trenera Zlatana Nalića otvorit će u nedjelju na Tušnju protiv Sarajeva (13 sati) u meču osmine finala Kupa BiH
FK SlobodA
(FK Sloboda: Sezona počinje bez Upravnog odbora – Foto: D. Zabuš, arhiva)

Fudbalski klub Sloboda dobio je Odbor za upravljanje u kojem je sedam ljudi, a koji će voditi Tuzlake maksimalno godinu ili do imenovanja novog Upravnog odbora.

Nova “uprava” kluba sa Tušnja izglasana je na sjednici Skupštine koja je održana večeras u Tuzli. Odbor za upravljanje sačinjavat će: Aleksandar Jović, Saša Arnautović, Rusmir Husagić, Kemal Papračanin, Amar Kovačević, Mario Lovrić i Mirsad Husanović, prenosi Faktor.

Podsjetimo, Sloboda je bez UO od decembra prošle godine nakon što je ostavku podnio predsjednik Senad Mujkanović, a sa njim je iz kluba otišao i kompletan UO.

No, uprkos imenovanju Odbora za upravljanje u Slobodi ne smiruje se bura, pa je i druga ovosedmična sjednica Skupštine prošla uz mnoštvo tenzija.

Na večerašnjoj sjednici većina članova Skupštine glasala je za preuzimanje nadležnosti Upravnog odbora, s obzirom da je klub već dva mjeseca bez Uprave, te da ga vodi predsjednik Skupštine Aleksandar Jović.

Upravo je Jović na čelu i Odbora za upravljanje, koji je imenovan da obnaša funkcije Uprave dok se ona ne izabere.

Na sjednici se kao gost pojavio i Elmir Šećerbegović, bivši predsjednik kluba iz sezone kada je Sloboda ispala iz Premijer lige BiH. On se pojavio baš u momentu kada se glasalo o tome da li će Skupština odabrati predstavnike Slobode kao kandidate za buduće fudbalske izbore. Taj prijedlog je odbijen od većine članova, pa se na taj način dalo naslutiti da će Sloboda na izborima dati podršku upravo Šećerbegoviću.

Na večerašnjoj sjednici neopozivu ostavku na članstvo u Skupštini dao je Almir Šećkanović.

– Istina je podnio sam ostavku, jer se ne slažem sa ovakim načinom vođenja Skupštine. Mislim da imamo jako lošu atmosferu u Skupštinu i nisam želio da opterećujem kolege. Neka im je sretno u daljem radu – potvrdio je Šećkanović za Faktor.

Pred Slobodom je burno proljeće u kojem će glavni sportski cilj biti povratak u elitni razred bh. fudbala. Tuzlaci su nakon prvog dijela sezone na prvoj poziciji sa tri boda prednosti ispred Stupčanice. Novu sezonu izabranici trenera Zlatana Nalića otvorit će u nedjelju na Tušnju protiv Sarajeva (13 sati) u meču osmine finala Kupa BiH.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *