Sloboda do 24. marta Predragoviću mora isplatiti više od 30.000 KM duga

Fudbalski klub Sloboda Tuzla dobio je rok da do 24. marta izmiri obaveze prema svom bivšem fudbaleru Fedoru Predragoviću, ili slijedi suspenzija od odigravanja premijerligaških mečeva

0
67
Dug prema Predragoviću je veći od 30.000 KM (Foto: Arhiva)

Fudbalski klub Sloboda Tuzla dobio je rok da do 24. marta izmiri obaveze prema svom bivšem fudbaleru Fedoru Predragoviću, ili slijedi suspenzija od odigravanja premijerligaških mečeva.

Odluku je donijela Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH na sjednici održanoj šestog marta ove godine, a to je potvrđeno u jučerašnjem Službenom glasniku krovne kuće bh. fudbala.

Radi se od dugovanjima u iznosu od 30.291 KM. Dugovanja su nestala neizvršavanjem obaveza preuzetih na osnovu odluke Komisije za status igrača NS Tuzlanskog kantona od osmog decembra 2022. godine, prenosi Faktor.

Sloboda je dužna isplatiti igraču i troškove postupka u iznosu od 600 KM.

Novinari Faktora su pokušali provjeriti da li je u međuvremenu Sloboda izmirila dug prema Predragoviću, ali direktor kluba Eldar Jusufović nije odgovarao na njihove pozive

Predragović je dres Slobode nosio od februara 2020. do jula 2022. godine. Za klub s Tušnja odigrao je 64 utakmice, u kojima je postigao četiri gola i tri puta asistirao. Početkom ove sezone vratio se u banjalučki Borac.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here