Sloboda danas u Stjepan Polju igra protiv Bratstva iz Gračanice, poznati protivnici u Antaliji

Fudbalski klub Sloboda Tuzla u sklopu zimskih priprema za proljetni dio sezone odigrat će nekoliko prijateljskih utakmica.

U Stjepan Polju, sa početkom u 13 h, danas će snage odmjeriti sa ekipom NK Bratstvo iz Gračanice. Sve do petka boravit će u Tuzli, nakon čega putuju u Tursku na glavni dio priprema.

-Trenažni proces se odvija po planu. Svi igrači izvršavaju svoje obaveze. Nemamo većih problema sa povredama osim što sa ekipom ne treniraju Jusić i Ivetić. Što se tiče novih igrača, oni se uklapaju u novu sredinu. Od prvog dana su tu Golubović, Husejnović, Herić i Hajdarević. Kasnije se priključio i Stojanović, a zadnji su se priključili Marinković i Smajlagić. U četvrtak, 30. januara u jutarnjim satima letimo za Antaliju na pripreme gdje ćemo biti desetak dana i tamo ćemo odigrati tri kontrolne utakmice – izjavio je trener Gradimir Crnogorac.

Tokom svog boravka u Antaliji, Tuzlaci će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.

Prvog dana februara ekipa sa Tušnja odigrat će prijateljsku utakmicu protiv rumunske ekipe “Concordia Chaijna”, dva dana poslije protiv ekipe “Torpedo” Moskva, dok 6. februara zadnju provjeru imat će protiv ekipe “Metaloglobus” iz Bukurešta.

Nakon toga igrači Slobode se vraćaju u Tuzlu gdje ih očekuje nastavak prvenstva. Odigrat će i “generalku”, dok prvu utakmicu u nastavku prvenstva igraju na stadionu Tušanj protiv ekipe FK Mladost Doboj Kakanj. (sl, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *