Sloboda bila u minusu 7 golova, a na kraju ubjedljivo pobijedila Gradačac (Foto)

Sloboda je otišla na 9 bodova, Gradačac je ostao na 7 i to bi bilo to što se tiče kantonalnog derbija u Mejdanu.

0
430

Kantonalni derbi rukometaša Slobode i Gradačca, u sklopu 9. kola Premijer lige BiH, potpuno je pripao tuzlanskim rukometašima koji su pobijedili 31:23 (13:14).

Pobjeda izgleda lagana, ali ko je pratio utakmicu zna da nije bilo tako. Naprotiv, ekipa gostiju s više igrača koji su raije branili boje “solara”, pokazala je snagu i dugo je vodila.

Gosti su sjajno otvorili utakmicu, poveli su 1:8 u 10. minuti, potom su otišli na 5:11 i negdje tek oko 2o-te minute igrači trenera Siniše Markote, koji je debitovao na  domaćoj klupi u Mejdanu, zaigrali su u svom stilu i ritmu.

Smanjivali su rezultat (8:11, 10:13, 12:13) da bi na odmor prednost za gol bila na strani gostiju – 13:14.

Na početku drugog dijela “laka konjica” je prvi put izjednačila – 14:14, ali su igrači iz Grada šljive ponovo otišli na 14:17. Usijedila je čvršća igra u odbrani, ponovo stizanje rezultata, što se dogodilo na 17:17 i nakon toga prvi put je Sloboda povela – 18:17 (38. minuta).

Ako se činilo da je tu kraj otpora Gradačca, navijači “crveno_crnih” su se prevarili. Uslijedio je ponovo period bolje igre gostiju i vodstvo 18:19. Tada i više nikada!

Naime, tek tada su domaći došli na svoje: fizički bolje pripremljeni, motivirani, što ne reći i kvalitetniji, a gosti kao da su totalno pali. Razbranio se i golman Čajić. Sloboda je serijom 7-0 od 41. do 51. minute riješila dileme o pobjedniku, otišla je u finišu susreta na +10 (31:21 u 56.), te su “žuti” uspjeli tek malo ublažiti poraz.

Strijelci za Slobodu: Ovčina 9, Barjaktarović 5, Bečić 4, Đukić i Đurović po 3, Suhonjić 2 gola, dok su po jedan postigli Đorđević, Pirić, Karahodžić, Milkunić i Jusić.

Za Gradačac su pogađali: Karanović 7, Šijaković 5, Tufekčić i Zrnić po 3, te po jedan gol Hrustić, Pekić i Omeragić.

Sloboda je ovom pobjedom otišla na 9 bodova, Gradačac je ostao na 7 i to bi bilo to što se tiče kantonalnog derbija u Mejdanu. (mp – Foto: Darko Zabuš)

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here