Slijepi imam otišao na umru: Bez problema koristi laptop i vozi bicikl

Salkan Delić iz Previla kod Srebrenika rođen je slijep, međutim, to ovog hrabrog i veselog mladića nije spriječilo da ostvari velike uspjehe.

Vozi bicikl, bez problema koristi laptop i mobitel, prati nastavu u školi, uči Kuran napamet.

Završio je Behram-begovu medresu u Tuzli, bio je prvi učenik u obrazovnim institucijama Islamske zajednice kojem je uskraćen vid. Zatim je upisao Islamski pedagoški fakultet u Zenici.

Salkan je i idejni autor “Prepiske Kur'ana po tedžividu na Brajevom pismu”.

Riječ je o prvoj jedinstvenoj prepisci Kur'ana kojom se omogućuje da Kuran ispravno na arapskom uče i slijepe i slabovidne osobe.

Hafiz Nedim Botić na Facebooku je objavio da je Salkan Delić jutros otišao na umru.

“Ako se sjećate, nekad sam pisao o Salkanu Deliću, mladiću koji je rođen bez očiju, ali je završio Behram begovu medresu, završava i Islamski pedagoški fakultet u Zenici, i velika je inspiracija. Evo maloprije, naš Salkan ef. Delić ode na umru sa svojim prijateljima Nihad ef. Ibriševićem i Islamom ef. Mehmedovićem. Ode naš Salkan u zijaret Medini i Mekki. I to po prvi put. Allah ga je pozvao u goste.Tako mi je puno srce zbog Salkana, i zbog Nihada i zbog Islama, što sam bio sa ovim ljudima baš pred ovaj put. Allah da vam ukabuli, dragi insani, i da nam se vratite u zdravlju i imanu”, napisao je Botić na Facebooku. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *