Sletio avion s vrijednom i značajnom pomoći iz Katara

0
61

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo iz Katara sletio je jedan od najvećih civilnih aviona s vrlo vrijednom i značajnom medicinskom i zaštitnom opremom za Bosnu i Hercegovinu.

Jučer je Ambasada Države Katar u BiH obavijestila, da će, po nalogu vladara države Katar Nj.V. šeika Tamim bin Hamada Al Thanija, na Međunarodni aerodrom Sarajevo sletjeti jedan od najvećih aviona sa vrlo vrijednom i značajnom medicinskom i zaštitnom opremom.


Pomoć Države Katar u Bosnu i Hercegovinu došla je kao odgovor šeika Tamima bin Hamad Al-Tanija, emira države Katar, na pismo predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Podsjetimo, jučer je ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković naglasila da je Katar jedina arapska zemlja koja je do sada poslala avion pomoći Bosni i Hercegovini, usprkos činjenici da se i sama država Katar suočava sa mnogo težom situacijom pandemije nego Bosna i Hercegovina. U Kataru je zaraženo preko 30.000 stanovnika a u Bosni i Hercegovini nešto više od 2.000.

“Država Katar šalje pomoć sa avionom Dreamliner 787 Boeing, koji prvi put slijeće na Sarajevski aerodrom. Dreamliner je jedan od do sada najvećih civilni avion koji je ikada sletio u Bosnu i Hercegovinu”, saopćeno je jučer iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.(rsa,tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here