Slavica Radović je bila životna ljubav Mustafe Nadarevića

Region je potresla vijest da je legendarni glumac Mustafa Nadarević preminuo nakon duge borbe sa teškom bolešću u 77. godini.

Bilo je u životu ovog majstora glume i reditelja još bitaka u kojima nije uspio da pobijedi. Godine 2012. izgubio je svoju suprugu i veliku ljubav Slavicu Radović.

“Brinite se za mog Muju”, rekla je scenografkinja i kostimografkinja Slavica Radović-Nadarević u posljednjem razgovoru s prijateljicama. One su je posjetile u njenom stanu u Ljubljani, u kojem je i umrla 7. juna 2012.

Više od deset godina hrabro se borila s rakom dojke. Nakon uspješnih terapija, bolest joj se ponovo vraćala. Velika podrška bio joj je njen Mustafa. Do posljednjeg trenutka bdio je uz njenu postelju, a umrla je na njegovim rukama.

Upoznao je u zrelim godinama, kada je već iza sebe imao dva braka i troje djece, kćerke Nađu i Nanu te sina Ašu. U Slavici je pronašao srodnu dušu. Talentovana umjetnica i smirena, profinjena i lijepa žena bila je životna ljubav prvaka zagrebačkog HNK i omiljene televizijske i filmske zvijezde.

O privatnom životu rijetko je govorio, a tada bi isticao da ga je Slavica oplemenila. Zajedno su proveli dvije decenije, a vjenčali su se 1992, na intimnoj ceremoniji. Odlučili su se na taj svečani čin, koji je kruna svake ljubavi, kada su već oboje slutili da se bliži njihov fizički rastanak.

Od svoje supruge Nadarević se oprostio u Kopru, slovenskom primorskom gradiću, u kojem je Slavica rođena i u kojem je provela djetinjstvo i mladost. Uz njega je bila samo najuža porodica. Iako se njena porodica preselila u Ljubljanu, stanovnici Kopra bili su ponosni na svoju uspješnu sugrađanku, a samim tim i Mustafa koji je bio rado viđen gost.

Njih dvoje živjeli su na relaciji između Zagreba, Ljubljane i Sarajeva, gde je Nadarević snimao hit seriju “Lud, zbunjen, normalan”, u kojem je igrao Izeta Fazlinovića.

“Nazvao sam ga da mu izjavim saučešće, a na kraju je on tješio mene. Nije nikoga želio na posljednjem ispraćaju. Od Slavice se želio oprostiti na svoj način, onako kako su njih dvoje i živjeli”, rekao je filmski redatelj Arsen A. Ostojić, u čijem je filmu “Halimin put” Nadarević odigrao jednu od glavnih uloga.

Svi koji su ih poznavali, kažu da su bili skladan par i da su ih vezali privrženost i ljubav, što je prava rijetkost u današnje vreme. Voljeli su film i pozorište i često su zajedno radili. U svakoj predstavi koju je režirao, Nadarević je angažirao svoju suprugu.

Zajedno su igrali tenis i golf, a posebno su uživali u ljetovanjima na Jadranu. Na moru su uvijek boravili na nekom tihom i mirnom mestu, bili su potpuno posvećeni jedno drugom, što je za njih bio vrhunac sreće. (D. avaz, Bdd)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *