Sladić najavio prognozu do 22. novembra: Ovo će biti izuzetno topao mjesec!

Stabilne vremenske prilike prognoziraju se do 16. novembra, podaci su to Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Tokom jutra u Bosni duž riječnih tokova izgledna je magla, a danju u većem dijelu zemlje pretežno sunčano uz temperature iznad prosjeka.

Širom zemlje, od 17. do 22. novembra, moguće su slabe i povremene padavine. Na sjeveroistoku Bosne, tokom cijelog prognoznog perioda, očekuje se maglovito i stabilno vrijeme bez padavina.

Do 11. novembra, prognozirane vrijednosti jutarnjih temperatura zraka su od 2 do 7 u Bosni, na jugu zemlje do 13 °C, a najviše dnevne u Bosnu između 9 i 14 °C, na jugu zemlje do 19 °C.

Promjenu temperaturno režima u kontekstu nižih maksimalnih temperatura očekujemo od 12. novembra do kraja prognoznog perioda.

U Bosni minimalne temperature zraka kretaće se od 1 do 6, u Hercegovini oko 10 °C, a maksimalne u Bosni do 12 u Hercegovini do 15 °C.

I bh. meteorolog Nedim Sladić komentirao je predstojeći period.

“Novembar 2022. će vrlo vjerovatno biti još jedan izuzetno topao mjesec”, napisao je Sladić na Instagramu, a prenmosi radiosarajevo.ba.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *