Sladić: “Jedan dio grada može biti suh, a drugi pod naletom kiše”

0
439
Nedim Sladić: (Foto: FB)

Danas će u Bosni u prvom dijelu dana preovladavati pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku dana postepeno razvedravanje. U jutarnjim satima i dio prijepodneva očekuje se kiša i pljuskovi sa grmljavinom. U Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima na sjeveru Hercegovine su mogući pljuskovi. Vjetar slab do umjeren sjeverni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 14 do 20, na jugu od 20 do 26 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne djelimično razvedravanje. U jutarnjim satima i dio prijepodneva očekuje se kiša. Jutarnja temperatura oko 10, dnevna oko 16 °C, piše Oslobođenje.

Jučer je, kako smo već pisali, Sarajevo, zapravo dio grada pogodilo nevrijeme praćeno jakom kišom i grmljavinom. Bilo je i grada, a nakon što je pola grada dijelom potopljeno, dok su primjerice ulice u Nedžarićima ostale suhe, oglasio se i meteorolog Nove BH Nedim Sladić.

“Od pljuska poput monsuna, potoka koji teku ulicama i strahovite grmljavine na potezu od Marijin Dvora do Otoke, do suhe kao barut Dobrinje V. Dvije slike su nastale u razmaku od 20 minuta!

Da, ovo je karakteristika, kada mi kažemo, lokalnih pljuskova! Upravo s njima jedan dio grada može biti suh, a drugi pod naletom kiše”, naveo je Sladić te dodao: “O tome vam govorim! Jedan dio grada pod vodom, drugi potpuno suh! Hrasno u ovom slučaju je pod vodom, Dobrinja suha poput baruta. Karakteristika je to u toplijem dijelu godine kada se javljaju lokalni pljuskovi”.

Najniža jutarnja temperatura u Sarajevu oko 10°C, a najviša dnevna oko 22°C

Tokom dana umjereno oblačno, u večernjim satima pljuskovi

A prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, slično vrijeme nas očekuje i naredna tri dana.

U subotu ujutro sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne i u večernjim satima u Bosni je moguća kiša. Jutarnja temperatura od 7 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 17 do 22, na jugu od 23 do 28 °C.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa kišom poslije podne i u večernjim satima. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 17, a dnevna od 16 do 22, na jugu do 26 °C.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 16 do 21, na jugu do 24 °C.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here