Skupština Jedinstva prekinuta do 13. februara, u opciji i istupanje iz Premijer lige

Rukometašice tuzlanskog Jedinstva najvjerovatnije će istupiti iz Premijer lige BiH, zaključak je koji se nameće nakon večerašnje sjednice Skupštine kluba.

Naime, tokom rasprave rečeno je da klub nema novaca za nastavak takmičenja, a potrebno je minimum 25.000 maraka. Vrlo mali su izgledi da će se iz budžeta Grada Tuzla i TK moći dobiti sredstva za nastavak fukncionisanja kluba, pa postoji mogućnost da se ugasi i preregistruje u novi klub.

Ekipu su, kako nezvanično doznajemo, napustile Damljana Bošnjak i Danijela Pavičević, tako da u ovom trenutku Jedinstvo, kako je rečeno, ima svega devet igračica od kojih su tek dvije s nešto više igračkog iskustva. Prema nekim izvorima, ovim igračicama je klub prestao plaćati dogovorene obaveze čime im je nagoviješteno da se na njih više ne računa.

Tuzlanke su nakon prvog dijela prvenstva na posljednjem mjestu službene tabele lige bez ijednog boda.

Upravni odbor kluba ne funkcionira, a večeras je zvanično usvojena ostavka predsjednika Skupštine, Zvjezdana Karadžina.

Dogovoreno je da se vanredna sjednica Skupštine nastavi 13. februara. Do kada će se tačno znati sudbina kluba koji je unazad dvije godine, po sportskim rezultatima, bio među najsupješnijim u Tuzlanskom kantonu.(mp, f, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *