Skupština FK Sloboda: Mujkanović nije želio obrazložiti finansijski izvještaj, a nije dostavio ni plan rada za 2024. godinu!

Delegati u Skupštini primili su informaciju o neopozivoj ostavci članova Upravnog odbora na čelu sa Senadom Mujkanovićem, te je na osnovu toga Upravni odbor razrješen dužnosti

(Može li ijedna godina bez turbulencija? – sjednica Skupštine FK Sloboda – Foto: FK Sloboda)

Na Redovnoj sjednici Skupštine Fudbalskog kluba Sloboda delegati u Skupštini usvojili su novi Pravilnik o radu i Statut FK Sloboda kao ključne dokumente za funkcionisanje kluba u narednom periodu. Ovim izmjenama iz Statuta FK Sloboda izbačeni su dijelovi koji se odnose na postojanje upravljačkih prava, te je definisano postojanje i način rada institucija Kluba, na čelu sa Skupštinom kao najvišim klupskim organom, navodi se u saopštenju FK Sloboda nakon današnje sjednice Skupštine kluba..

Pored ove izmjene, Statut FK Sloboda je predvidio i formiranje određenih stručnih komisija, sastavljenih od članova Skupštine i drugih članova kluba koje će biti na usluzi Upravnom odboru Kluba, čija će osnovna zadaća biti konsultacije u određenim potrebama Uprave te uvid u rad UO u ciju što transparentnijeg rada kluba.

“Ovakvim načinom kreiranja izmjena Statuta cilj je dodatno zaštiti klub jer smo svjedoci višedecenijskog pitanja javnosti: “Šta su članovi Skupštine radili dok su se pravili propusti i gomilali dugovi?“

Delegati u Skupštini primili su informaciju o neopozivoj ostavci članova Upravnog odbora na čelu sa Senadom Mujkanovićem, te je na osnovu toga Upravni odbor razrješen dužnosti.

Želimo naglasiti da upravni odbor:

– nije želio obrazložiti Finansijski izvještaj za period u kojem je rukovodio klubom,
– nije dostavio Plan rada za 2024. godinu,
– nije dostavio niti jedan Izvod iz Zapisnika sa održanih sjednica UO za navedeni period.

Na osnovu Statuta FK Sloboda, imenovana je tročlana Komisija za izbor i imenovanje koja će u narednih sedam dana definisati poziv prema potencijalnim članovima buduće Uprave FK Sloboda. Do tada Klub nastavlja funkcionisati u skladu sa Pravilnikom o radu i Statutom, te sa ovlaštenim predstavnicima za zastupanje.

S obzirom da bivši predsjednik Uprave nije želio obrazložiti finansijski izvještaj i poslovanje tokom proteklih šest mjeseci, trenutno stanje u Klubu predstavio je generalni direktor, koji je naglasio osnovne obaveze koje Klub mora realizirati do kraja kalendarske godine, te stanje pojedinačnih sektora Kluba.

Posebno je izraženo teško stanje u ženskoj ekipi Slobode, čije članice već mjesecima nisu primile platu. Kako bi se ovi problemi sanirali čim prije odlučeno je da dio interventnih sredstava bude izuzet iz članarine koju na godišnjem nivou plaćaju delegati u Skupštini.

Delegati su zaključili da će u narednom periodu biti održana tematska sjednica sa fokusom na usvajanje Plana i programa rada Skupštine, te rad Omladinskog pogona FK Sloboda.

U međuvremenu obavljeni su razgovori sa trenerom Nalićem i kapitenom prvog tima kojima je iskazano potpuno povjerenje i podrška te podcrtano da je osnovni cilj Kluba u 2024. godini povratak u Premijer ligu BiH, navode iz Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *