Skokovi sa Starog mosta: Vedad Bašić osvojio “Mostarsku lastu”

0
195

Vedad Bašić i Igor Kazić su pobjednici tradicionalnih 454. skokova sa Starog mosta u Mostaru.

Bašić je osvojio titulu “Mostarske laste”, drugo mjesto u ovoj kategoriji izborio je Danko Dangubić, a treće Mustafa Šarić.

U kategoriji skokova na glavu “Mostarska lasta” ove godine je bilo posebno neizvjesno jer se Lorens Listo povukao iz takmičenja nakon 13 rekordnih pobjeda.

U kategoriji skokova na noge pobijedio je Igor Kazić, drugo mjesto je osvojio Admir Delić, a treće Kenan Juklo. Pobjednici su objavljeni nakon tajnog glasanja jer su četiri takmičara imala maksimalan broj bodova.

Nagradu je dobio i najmlađi skakač Ajdin Bahgorić.

Za titulu najboljeg skokom u Neretvi sa luka UNESCO-ovog spomenika danas se takmičio 31 skakač iz regije. U kategoriji skokova na glavu takmičilo 12 skakača nakon što je jedan odustao u posljednji tren, a njih 19 u kategoriji skokova na noge.

Spektakl u Mostaru zbog epidemiološkij mjera uživo je moglo pratiti samo sto gledaoca i to su bili donatori koji su pomogli organizaciju i djeca polaznici Škole skokova.

Skokove je ocjenjivao stručni žiri na čelu sa Alicom Jakirović, a činili su ga i Semir Drocić, Samir Zukanović, Haris Škoro i Ermin Zukanović. (Klix)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here