Skok bez aplauza sa starog mosta za borbu protiv nasilja nad ženama

Kako su dodali, skok bez aplauza sa Starog mosta predstavlja borbu protiv nasilja nad ženama. "Nasilje nad ženama u Bosni i Hercegovini predstavlja ozbiljan društveni problem koji zahtijeva pažnju i angažman različitih sudionika kako bi se riješio. Poput mnogih drugih zemalja, i BiH se suočava s različitim oblicima nasilja nad ženama, uključujući fizičko, seksualno, psihološko i ekonomsko nasilje

Skok bez aplauza za skretanje pažnje na nasilje nad ženama Foto:BHRT

Inicijativa građanki i građana Mostara je u nedjelju simbolično u 11:55 sati organizirala performans na Starom mostu u Mostaru s ciljem skretanja pažnje na sve češći problem nasilja nad ženama u Bosni i Hercegovini, priopćili su iz Inicijative u utorak.

Kako su dodali, skok bez aplauza sa Starog mosta predstavlja borbu protiv nasilja nad ženama.

“Nasilje nad ženama u Bosni i Hercegovini predstavlja ozbiljan društveni problem koji zahtijeva pažnju i angažman različitih sudionika kako bi se riješio. Poput mnogih drugih zemalja, i BiH se suočava s različitim oblicima nasilja nad ženama, uključujući fizičko, seksualno, psihološko i ekonomsko nasilje. Nasilje nad ženama prisutno je u svim dijelovima BiH i među različitim društvenim skupinama”, napisali su iz Inicijative građanki i građana Mostara.

Članice Inicijative su nakon održanog skoka bez aplauza na Starom mostu pročitale priče žena koje su bile žrtve nasilja.

Projekt pod nazivom “IMAM PRAVO Da budem hrabra, neustrašiva, da budem ona koja mijenja svijet!” podržan je od strane Sigurne mreže.

Inicijativa građana Mostara je nevladina organizacija koja djeluje u Mostaru i na području Hercegovine od 2006. godine. Do sada je realizirala na desetine projekata kao nositelj aktivnosti, ali i kao partnerska organizacija. Misija IGM je osnaživanje žena, mladih te marginaliziranih grupa kroz edukacije, poticanje na volonterizam, poticanje poduzetništva, te jačanje uloge žena i mladih u društvu, navodi se u priopćenju.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *