Skandal nad skandalima: Kriminal ovjeren državnim pečatom!

Komisija je odabrala sedam najboljih kandidata. Peti na listi trusta mozgova je dr. Nedeljko Stanković, Barun Münchhausen, jadac iz Brčkog!

10
2959

Državni nam poslanici, poznato je, za osnovnu literaturu imaju bankovne izvještaje i umjesto žuljeva na mozgu, imaju na dupetu što je posljedica decenijskog sjedenja na klupama, čime želim reći da više misle stražnjicom nego glavom. Rezultat njihovog odnosa dupe-glava je poznat – naša se domaja sa svim njenim građanima nalazi u posvemašnjoj bijedi, jadu i čemeru – nalik na kolonijalnu državu u raspadanju. Naši vladari se trude da podanike materijalno, psihički, fizički i, na kraju, duhovno uništavaju! Još jedno duhovno uništenje naroda dolazi od oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine!

Dupežuljeviti poslanici i dupežuljevite poslanice su izabrali Privremenu komisiju dilbera za provođenje procedure za izbor članova Upravnog odbora Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta. U komisiji dupe-glava, sve sami veterani, skupštinski inventar: Denis Zvizdić, Nenad Stevandić, Nikola Lovrinović, Amir Fazlić, Bariša Čolak i Sredoje Nović.

Rečeni su dilberi posao rangiranja kandidata za članove Upravnog odbora završili 17.marta ove godine i izvještaj su poslali na usvajanje Zastupničkom domu i Domu naroda. Od 21 kandidata za Upravni odbor Agencije, koja vodi brigu o najvećoj vrijednosti svakog, pa i našeg društva – visokom obrazovanju, Komisija je odabrala sedam najboljih kandidata. Peti na listi trusta mozgova je dr. Nedeljko Stanković, Barun Münchhausen, jadac iz Brčkog!

Olako, bez odgovornosti i bez stida, Komisija najvišeg zakonodavnog organa države je stavila njen pečat na odabir ljudi, a da nije ni tri sekunde razmislila o njihovim stručnim i životnim biografijama.Taj skandal sa državnim pečatom je davanje legaliteta da o obrazovanju, kao najvažnijim faktorom razvoja i uključivanja u tokove četvrte tehnološke revolucije odlučuju i neki još neodgovorniji i vjerovatno bestidniji od parlamentarnih dupeglavaca. To je znak da smo kao društvo dotakli dno, ali se bojim i da dno ima dno. Dakle, naše šanse za dalju propast nisu skroz iskorištene!

Naš Barun Münchhausen, to jest dr. Nedjeljko Stanković, u zadnje dvije godine jedan je od poznatijih medijskih likova, ali ne i za naše vladare. Da li nisu znali ko je ili da jesu pa ga, ipak, izabrali – svejedno je! Dakle, evo maštovitog životopisa, kako mi se čini, najvećeg živućeg lafinaša i “švindlera” ovlaštenog ne samo državnim već i drugim zvaničnim pečatima.

Rođen je 1958. godine u Tinji kraj Srebrenika. Do rata je radio u Rudniku „Kreka“, a bavio se od 27. godine karateom, o čemu nema nijednog dokaza u Tuzli. Od 1994. godine živio je u Beču gdje je osnovao građevinsku firmu “Kallos”, a pet godina kasnije iste firme je osnovao u Srbiji i Crnoj Gori koje su gradile Potemkinova sela!

Nedjeljko je dva puta završio pravni fakultet i to iste godine – 2011. Prvo na Panevropskom univerzitetu Apeiron u Banjaluci, a potom, kako je izjavio na Radio Kameleonu 2017. godine, na Pravnom fakultetu u Sarajevu! Sklon nauci, kakav jeste, već godinu dana nakon što je osnovao Evropski univerzitet Brčko distrikt, dakle 2012. godine je na svom Pravnom fakultetu magistrirao sa temom „Nacionalne manjine kao faktor dobrosusjedskih odnosa“.Genije je i druge godine od formiranja doktorirao s disertacijom „Uticaj primijenjenih antropoloških dimenzija na situacionu i takmičarsku efikasnost karatista“ na veliku radost mentora, dr. Branimira Mikića, profesora Fakulteta za sport u Tuzli, danas penizionera. U svom je životopisu naš Barun Münchhausen napisao da je doktorirao sa istim radom, na engleskom „The impact of applied anthropological dimensions on the situacional and competetive efficiensi of karateists“, u Kanadi!?

Iako nikad nije pokazao nijednu fotografiju u kimonu, on u biografiji Potemkinovih sela piše i sljedeće:

-Dobitnik Velikog majstora i 2015. godine upisan u Lisabonsku kuću slavnih
– Dobitnik zvanja velikog majstora karatea crnog pojasa 9 dan u Njujorku
2014. godine
-Svjetska asocijacija religija dodijelila mu je počasni doktorat iz oblasti prava i istorije buda i borilačkih vještina
-Svjetska karate asocijacija Hachi 2016. godine u Las Vegasu mu je uručila Diplomu velikog majstora borilačkih vještina Evrope
-Predsjednik je karate organizacije GKH Austrije
-Potpredsjednik Karate saveza Evrope
-Od humanitarne misije Indije proglašen svjetskim promotorom mira
Faksimil teksta objavljenog na jednom brčanskom mediju

Na kraju životopisa naš Baron Münchhausen veli da je i član Evropske akademije nauka i umjetnosti iz Salzburga i potpredsjednik Evropske akademije nauka u Beogradu. Riječ je o dvije organizacije sumjivog kredibiliteta – članova udruženja građana. Prokurator beogradske akademije je četnički vojvoda, bivši predsjednik Srbije, Tomislav Nikolić – najpoznatiji vlasnik falsifikovane diplome u toj državi.

U prilog biografije odabranog budućeg člana trusta be-ha mozgova dodajmo i 13 knjiga 22 druga „naučna“ rada i 16 članstava razno-raznih komisija. Trenutno, jedino što je sigurno, vlasnik je brčanskog Evropskog univerziteta i Evropskog univerziteta „Kallos“ u Tuzli, a gospodin Barun obavlja sljedeće funkcije:

-Rektor Evropskog univerziteta Brčko distrikta
-Dekan Pravnog fakulteta Brčko distrikta
-Rektor Evropskog univerziteta Kallos Tuzla
-Dekan Pravnog fakulteta Tuzla

Ovaj je portal već pisao o skandaloznom profiterskom radu Evropskog univerziteta u Brčkom koji je u tri godine rada izdao na hiljade diploma i prihodovao oko 15 miliona maraka sa samo tri profesora u stalnom radnom donosu. Jedan je predavao 55 predmeta čime se kvalifikovao za Guinnessovu knjigu rekorda. Prosvjetne vlasti Vlade Brčko distrikta su ustanovile brojna nezakonska djela koja diplome tog univerziteta čine ništavnim. O tome sve znaju porezne i pravosudne vlasti Brčko distrikta. Izgleda da su im interesi podudarni sa interesom našeg Münchhausena.

Nanovo pišemo o produženoj akciji uništavanja obrazovnog sistema u našoj zemlji. Poznato je da je najgori i najefikasniji način propadanja jednog društva rušenjem njegovih intelektualnih kapaciteta.

Komisiji oba doma Parlamentarne skupštine BiH, ako nemaju identične interese sa Barunom i obožavaocima mu, uz ovaj tekst, prilažem i mnogobrojnu dokumentaciju koju sam koristio prilikom pisanja. Imate šansu da korigujete svoja mišljenja o glavnom liku iz ovog teksta, iako je zatvoren Goli otok. (Piše: Ekrem AVDIĆ)

Napomena: Stavovi autora teksta ne predstavljaju obavezno i stavove Redakcije portala TuzlaLIVE.

10 Komentari

  1. Bravo gosp. Avdiću za ovako sadržajan tekst. Riječ je o najcrnjem scenariju u visokom obrazovanju u BiH. Dotični gosp. Stanković je toliko nanio štete visokom obrazovanju u BiH, da se isto u narednih 50 godina ne može oporaviti. Izštancao je bez znalačkog pokrića toliko diplome:pravnika, ekonomista, informatičara, inžinjera, varmaceuta i dr. da u narednih 20 godina nema potrebe da školujemo više ove kadrove. Danas”stručnjaci” sa Stankovićevih fakulteta (“Kalos “i “Evropski univerzitet” žare, a više pale, u javnim (državnim) službama, javnim preduzećima i ustanovama, tamo gdje se odlučuje o sudbinama ljudi i države, o najvažnijim procesima, i vidimo kakve rezultate imamo. Nisu ti “stručnjaci” koje je proizveo Stanković otišli u privatne firme, jer su poslodavci znali kakvim znanjima raspolažu. Danas smo svjedoci degradacije svega i svačega u društvu, ali je najveća degradacija učinjena u visokom obrazovanju, zahvaljujući tome što je dat prostor ovakvim muljatorima, neznalcima i probisvijetima kakav je Stanković i njegova bratija. Njegovim ulaskom u UO Agencije za visoko obrazovanje, dobio je idealnu šansu da sahrani do kraja visoko obrazovanje u BiH. S time se polako sahranjuje i država. Ako je to bio cilj Stankoviča, onda je on zahvaljujući političkim ublehama i praznoglavcima, kao i “profesorčinama” bez naučnog inegriteta, i uspio. Sve je odavno izgubilo smisao.

  2. Projekt SANU je definitivno realiziran. Molim g. Adica da nam podastire imena samo tuzlanskih profesora koji predaju na UNIVERZITETU HAOS da bar znamo ko su stvarni rusitelji Bosne. Dabogda im djecu i unucad učili profesori sa Haos fakulteta.

  3. Bolje je i Kalos nego Denis Becirevic, vlasnik diplome iz povijesti, prodavac magle i floskula! Razumijem harangu na privatne fakultete ili univerzitete, ali ne razumijem izdizanje drzavnih kao svetog grala i garanta znanja usvojenog od polaznika….nemam ja nista od jednog portira Begica koji je u 30oj postao pravnik na drzavnom, ne razlikuje se od Gutica, vlasnika diploma iz Travnika i Malina….znanje je hava, ima ga svugdje gdje se okrenes i nerijetko je relevantnije od onog sto vaze na drzavnoj sisi….ne daj se, Bego

  4. Peeckin dusmanin, državni su univerziteti manje loši od privatnih.Doduše, na njima predaju, u 90 postotnom procentu, profesori sa državnih fakulteta.Privatni univerziteti širom svijeta su elitni univerziteti, često bolji i od najirespektabilnijih državnih univerziteta.Vi s na Kebridž ili Harvard ne možete upisati ma koliko novca dali jer je samo kvalitet znanja onih koji su zavrsili gimnazije kvalifikuju ih za upis.Dakle, nisam protiv privatnih univerziteta,naprotiv.Zalažem se , kao i drugi odgovorni ljudi,za budućnost naše djece.Ovu državu, koja je idealno loša jer su njeni rezultati idealno loši, ništa ne zanima osim ličnog interesa.Naši vladari,kupujući diplome ne kupuju znanje.Ono se stiče radom,čitanjem mnogo šire literature od bankovnih računa.

  5. AaaaahahahahahahahahhahahahahahshahahahahahahShahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahshahshahahshahahshahahahahahahahahahahahAhahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaahahahagahahahahahahahahahaha

  6. Odličan članak. Nažalost i pored brojnih dokaza i činjenica ništa se neće promjeniti. Jer oni koji to mogu i trebaju su zapravo oni koji su dobili diplome od ovakvih. Jednostavno, ne mogu sami protiv sebe… 🙂

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here