Sjajna koreografija u čast legendarnog Kapetana Hajre: Ima Drina još sinova, ništa ne brini

"Kapetane Hajro, jedan jedini, ima Drina još sinova, ništa ne brini", pisalo je na paroli navijačke grupe Ultras Lions

koreografija posvecena kapetanu hajri navijaca teocaka podrzali i palestinu
Parola navijača Teočaka (Foto: Ultras Lions / Facebook)

Navijači Teočaka lijepom koreografijom odali su počast legendarnom komandantu Armije Republike Bosne i Hercegovine Hajrudinu Mešiću poznatom kao i Kapetan Hajro.

Oni su na utakmici 10. kola Druge lige Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona – grupa Zapad protiv Stjepan Polja podigli koreografiju i parolu na kojoj je pisalo:

“Kapetane Hajro, jedan jedini, ima Drina još sinova, ništa ne brini”, pisalo je na paroli navijačke grupe Ultras Lions.

Oni su nedavno podržali i narod Palestine, a igrači Teočaka su na zagrijavanje izašli u majicama sa likom Kapetana Hajre, uz natpis: “Hvala ti Kapetane”.

Kapetan Hajro, koji je sa svojim saborcima organizovao odbranu Teočaka i Sapne, poginuo je 30. oktobra 1992. godine na prvoj borbenoj liniji u selu Nezuk. Njegovi saborci su pričali kako ga je pogodio geler minobacačke granate veličine graška. Poginuo je u pokušaju uspostave koridora ka Srebrenici kako bi spasio hiljade Bošnjaka iz obruča tadašnje Vojske RS.

Hajurdin Mešić posthumno je proglašen narodnim herojem, dobitnik je priznanja Zlatni ljiljan, a zasigurno je riječ o jednom od najvećih heroja Armije R BiH u posljednjem ratu.

O herojskom putu kapetana Hajre snimljen je i film “Umjetnik rata”, a opjevan je i u muzičkoj kompoziciji “Devet heroja” koji su odlikovani priznanjem Orden heroja oslobodilačkog rata u BiH na osnovu Uredbe ratnog Predsjedništva Republike BiH. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *