Sistemski pristup uočavanju nedostataka u radu sa djecom s prijedlogom mjera

Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj vanrednoj sjednici donijela je zaključak kojim prihvata informaciju koju su sačinili Ministarstvo obrazovanja i nauke, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak, sa prijedlozima mjera u vezi sa dešavanjima u Javnoj ustanovi Osnovna škola “Lukavac Grad” Lukavac 14. juna 2023. godine.

U cilju realizacije predloženih mjera Vlada TK imenovat će radnu grupu koju će činiti predstavnici ministarstva obrazovanja i nauke, unutrašnjih poslova, za rad, socijalnu politiku i povratak, zdravstva, Ministarstva pravosuđa i uprave, sindikata zaposlenih u obrazovanju, Vijeća roditelja, Kantonalnog tužilaštva, Odgojnog centra TK, Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, relevantnog fakulteta Univerziteta u Tuzli, Foruma direktora centara za socijalni rad TK, RTV TK i drugih relevantnih subjekata.

Radna grupa će u roku od 45 dana provesti sveobuhvatnu analizu s ciljem detektovanja nedostataka u oblasti obrazovanja, socijalne zaštite, zdravstva, pravosuđa i unutrašnjih poslova, te Vladi Tuzlanskog kantona dostaviti odgovarajuću informaciju sa potrebnim prijedlogom dokumenata i akata na dalje postupanje.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *