SIPA uključena u istragu ubistva načelnika policije u Prijedoru

0
265
sipa pretresi 28 lokacija oruzje droga novac bih
Pripadnici SIPA-e (Foto: Arhiva)

Direktor SIPA-e Darko Ćulum potvrdio je da je i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) angažovana kako bi se rasvijetlilo ubistvo načelnika sektora krim-policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića.

Mještani prijedorskog naselja Pećani i dalje ne mogu da vjeruju da je njihov komšija ubijen i tvrde da je bio divan čovjek i otac i nadaju se da će ubica brzo izaći pred lice pravde.

Kolege i prijatelji se opraštaju od načelnika Radenka Bašića riječima da je bio čovjek koji je pošteno i časno obavljao svoj posao i bio za primjer svakom policijskom službeniku. Iza Radenka Bašića ostala je ožalošćena supruga i dva maloljetna sina.

Član Predsjedništva BIH i lider SNSD-a Milorad Dodik danas je najavio izmjenu propisa kako bi se osigurala i ojačala pozicija policajaca i predvidjele rigorzne mjere za akcije poput jutrošnje gdje je nepoznati počinioc prišao i pucao policajcu u glavu.

Zvaničnici MUP-a Republike Srpske danas su poručili da će “prevrnuti svaki kamen u regionu, ali ubistvo neće ostati neriješeno” te da ovo smatraju kao napad na cijelu policiju RS-a. (Klix)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here