SIPA uhapsila sedam osoba osumnjičenih za trgovinu drogom

0
144
sipa hapsenje devet osoba vise gradova bih krivotvorenje covid potvrde
(Foto: Ilustracija)

SIPA je jučer, 25. februara, na području Bosanskog Šamca i Odžaka uhapsila sedam osoba osumnjičenih za trgovinu drogom, saopćili su iz ove policijske agencije. Oduzeti su kokain, marihuana i mobilni telefoni.

Kako je navedeno, u sklopu akcije “Glumac” je izvršen i pretres stambenih i poslovnih objekata, kao i pokretnih stvari zbog sumnje u krivično djelo “Organizovani kriminal” u vezi s krivičnim djelom “Neovlašten promet opojnim drogama” iz Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine i krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga” iz Krivičnog zakona Republike Srpske.

Uhapšene osobe su sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih te će po završetku navedenih radnji biti predate u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Prilikom petresa je otkriveno i privremeno oduzeto, kako je istaknuto, 500 grama kokaina, tri kilograma marihuane i deset mobilnih telefona.

Aktivnosti SIPA-e su realizovane po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, a pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i u saradnji s policijskim službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona, saopćili su iz SIPA-e. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here