SIPA uhapsila muškarca osumnjičenog za terorizam

Foto:Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su izvršili pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari na dvije lokacije i uhapsili jednu osobu koja je sumnjiči za krivično djelo Terorizam.

Kako je saopćeno iz SIPA-e, prema prikupljenim saznanjima lice lišeno slobode je na svom Facebook profilu objavilo video snimak na kojem se isti nalazi, te predstavlja kao Edin Podgora i govori da je “krenuo ubijati nevjernike i čifute, te neprijatelje muslimana i govori da će ubijati nožem koji se vidi na videu, kao i pištoljem nepoznate make”.

“Nakon lišenja lice je sprovedeno u prostorije SIPA radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog. O daljem statusu lica će se odrediti Tužilaštvo Bosne i Hercegovine. Izvršenim pretresima otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku i to dva mobilana telefona, nož i pištolj za koji se sumnja da je koristio na snimku, a za koji je na licu mjesta utvrđeno da se u stvari ne radi o pravom vatrenom oružju”, navode iz SIPA-e.

Navedene aktivnosti su realizovane u saradnji sa Obavještajno bezbjednosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova ZE-DO kantona.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *