SIPA uhapsila dvije osobe, pretresi u Sarajevu zbog ometanja istrage u slučaju Dženan Memić

0
328
policajci agencije bih protesti ponedjeljak
Pripadnici SIPA-e u jednoj od akcija (Foto: Ilustracija)

Po nalogu Tužilaštva BiH na području Kantona Sarajevo se vrše pretresi u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića u mjesecu februaru 2016. godine

Kako saznaje Klix.ba, do sada su uhapšene dvije osobe kojima se na teret stavljaju krivična djela organizovanog kriminala u vezi sa zloupotrebom položaja.

Po nalogu tužitelja Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo vrše pretrese s ciljem prikupljanja dokaza.

“Aktivnosti se vrše u okviru predmeta na kojem Tužilaštvo BiH radi duži period, a odnosi se na krivična djela organiziranog kriminala u vezi s ometanjem istrage i prikrivanja dokaza o stradanju Dženana Memića u mjesecu februaru 2016. godine”, saopćeno je iz državnog tužilaštva.

Jedna od osoba čiji se prostori pretresaju je službena osoba u institucijama Kantona Sarajevo.

Iz Tužilaštva BiH su naveli da u interesu istrage trenutno ne mogu javnosti dati više detalja ni informacija.

U junu prošle godine održan je sastanak glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić, tužilačkog tima koji radi na slučaju Dženan Memić te Muriza Memića i njegovog advokata Ifeta Ferageta, nakon čega je oštećena strana poručila da su zadovoljni razgovorom te da postoji nekoliko novih detalja koje zbog istrage ne mogu otkrivati.

Tada je advokat Feraget kazao da ima ozbiljnih negativnih utjecaja na ovu istragu te da je proširena.

Odbrana je više puta javno kazala da je Dženan ubijen na Ilidži 8. februara 2016. godine, a da su brojni dokazi i snimci s kamera misteriozno nestali iz Tužilaštva KS u cilju zataškavanja ubistva. (Klix)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here