SIPA pretresi na osam lokacija zbog sumnje na nedozvoljenu trgovinu lijekovima

Pretresi se vrše po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-Dobojskog kantona

0
168
sipa pretresi 28 lokacija oruzje droga novac bih
Pripadnici SIPA-e (Foto: Arhiva)

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su danas pretrese na osam lokacija na području Sarajeva, Maglaja i Bijeljine zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičene osobe suprotno odredbama Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima stavile u promet lijekove koji nemaju dozvolu za stavljanje u promet u Bosni i Hercegovini. Time je počinjeno krivično djelo nedozvoljene trgovine u vezi sa krivičnim djelom saizvršiteljstva, propisano Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

U operativnoj akciji “Pills” policijski službenici SIPA-e vrše pretrese lokacija koje koriste fizičke osobe s ciljem otkrivanja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokazi da su počinjena navedena krivična djela.

Pretresi se vrše po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-Dobojskog kantona.

Uzimajući u obzir da su aktivnosti policijskih službenika u toku, o detaljima operativne akcije javnost će biti informisana naknadno, saopćeno je iz Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here