SIPA pretresa na 15 lokacija u više gradova zbog brojnih krivičnih djela

pretresi sipa na vise lokacija u nekoliko gradova zbog brojnih krivicnih dijela
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u sklopu operativnih akcija “Alterego 1 i 2”, na području Tuzle, Kalesije, Bijeljine, Zvornika, Srebrenice i Bratunca započeli pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na više lokacija.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela organizovani kriminal, krivotvorenje isprava, ovjeravanje neistinitog sadržaja, nedopušteno skladištenje robe i krijumčarenje propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine kao i krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnog djela, falsifikovanje isprave, izdavanje i upotreba neistinitog ljekarskog ili veterinarskog uvjerenja, davanje mita, primanje mita, zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i trgovina utjecajem propisana Krivičnim zakonikom RS-a, saopćila je SIPA.

Pretresi se vrši po nalozima Kantonalnog suda u Tuzli i Okružnog suda u Banjoj Luci, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i Javnog tužilaštva RS-a i u saradnji sa ministarstvima unutrašnjih poslova RS-a i Tuzlanskog kantona.

Uzimajući u obzir da su operativne akcije “Alterego 1 i 2” u toku, o konačnom ishodu javnost će biti informisana naknadno, najavili su iz SIPA-e. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *