Sinovi Bosne iz Lukavca osvojili Euroligu u odbojci

Sinovi Bosne iz Lukavca danas su ostvarili historijski uspjeh savladavši u finalu Eurolige za sjedeće odbojkaše ekipu Banja Luke sa 3:0 u setovima.

Naš tim je tako osvojio prvo izdanje takmičenja, a reprezentativac BiH i kapiten ovog tima Ermin Jusufović nije skrivao zadovoljstvo nakon velikog trijumfa.

“Ponosan sam ispisanim povijesnim rezultatom. Nakon sedam veoma teških i uzbudljivih mečeva osvojili smo prvo izdanje ovog takmičenja. Ovom prilikom bih se zahvalio svima koji su bili uz nas i svim onima koji su nam bili podrška. Nadam se da će naša podrška na ovom takmičenju biti motivacija za sve one ekipe koje su u prilici pomoći klubovima u sjedećoj odbojci u BiH kako bi dali doprinos i činili što sjajnije rezultate i u narednom periodu”, rekao je Jusufović.

Titulu je ostvarilo trinaest odbojkaša i to: Zirajid Delić, Almedin Imširović, Ermin Jusufović, Dževad Jusufović, Jusuf Semić, Enis Salihović, Ensar Kadrić, Enis Tokić, Eniz Mujić, Sead Kasupović, Jasmin Alihodžić, Hašim Cvijanović, te trener Fahrudin Muharemović.

Takmičenje je održano u Poljskoj, a za MVP-ja takmičenja proglašen je Ermin Jusufović.

Prije toga pobijedili su u grupi:

Para Volley Silesia (Poljska) 3:0

Robust Sempeter (Slovenija ) 3:0

Banja Luka (BiH) 3:0

Fermano (Italija ) 3:0

Lyon (Francuska) 3:0

(tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *