Siniša Markota produžio saradnju sa Slobodom

Aktuelni osvajač kupa Bosne i Hercegovine – ekipa Slobode, produžila je saradnju sa hrvatskim stručnjakom Sinišom Markotom.

Otkako je Markota stigao u klub, Sloboda se preporodila. Tuzlaci se trenutno nalaze na 2. mjestu ligaške tablice sa osvojenih 27 bodova, a ostvarili su i plasman na završni turnir KUP-a Bosne i Hercegovine.

(Foto: Darko Zabuš)

– Vrlo brzo sam pronašao zajednički jezik sa upravom Slobode. Ciljevi nam se podudaraju. Moj cilj, a i cilj kluba je da se slijedeće sezone “napadne” titula. To je prioritet i jedan od razloga zašto sam produžio saradnju sa Slobodom. Klub je finansijski stabilan, uredan i sve funkcioniše kako treba. U Slobodi i Tuzli se osjećam ugodno, a i zadovoljan sam sa svima u klubu, kao i ljudi iz kluba sa mnom, i to je razlog zašto sam produžio ugovor na još jednu sezonu – izjavio je Markota.

Od novembra 2021. godine Markota je na poziciji trenera RK Sloboda Slobodu vodio na 15 utakmica, a ostvario je učinak od deset pobjeda, tri remija i dva poraza, od kojih jedan u Kupu BiH (Bosna, Visoko), a jedan u prvenstvu (Gračanica). (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *