Silovit početak: Kuglaši Slobode ruše čunjeve i protivnike!

Silovit početak prvenstva rezultat je dobrih priprema i napornih treninga, unatoč tome što su svaki put domaćini u nekom drugom gradu. Na sramotu Gradske uprave i Odjela za sport

0
402
Midhat Jogunčić, Sloboda - sigurni poeni za ukupnu pobjedu (Foto: Klub)

Pobjedom u jednom od derbija 3. kola protiv ekipe Ade iz Banje Luke rezultatom 5:3, kuglaši tuzlanske Slobode ostvarili su treću pobjedu i izbili su na čelo tabele zajedno s banjalučkim Borcem, s maksimalnim učinkom.

Silovit početak prvenstva rezultat je dobrih priprema i napornih treninga, unatoč tome što su svaki put domaćini u nekom drugom gradu. Na sramotu Gradske uprave i Odjela za sport!

Ovog vikenda, poslije dugo vremena utakmicu su odigrali na „domaćoj“ kuglani u Lukavcu. U goste je došla veoma nezgodna ekipa Ade iz Banja Luke koja u zadnjih nekoliko godina ima mnogo bolji međusobni omjer.

Kuglaši Ade su i ovu utakmicu dobro počeli, poveli su 2:0 i stekli 15 čunjeva prednosti. Meč poene za Adu su osvojili Vajkić 585 koji je pobijedio Samira Jogunčića 556 i Boris Novaković 521 koji je pobijedio na set poene 3:1, ali sa Lošijim ukupnim rezultatom od Nezirovića 535.

U drugom paru za Slobodu odličnu igru je pružio Midhat Jogunčić 579 koji je savladao Bojana Novakovića 543, a kombinacija Avdić i Mirsad Jogunčić 499 ostvarila je pobjedu protiv izuzetno slabog Bibera 473. Poslije drugog para rezultat je bio 2:2 i 37 čunjeva prednosti za Slobodu

U trećem paru Senad Jogunčić 564 je rutinski savladao Šućura 529 dok je Kasumović 558 iako bolji u ukupnom zbiru čunjeva izgubio na set poene od Šukala 541, te je konačan rezultat susreta 5:3 za Tuzlake.

Utakmice 3. kola:

Sloboda – ADA 5:3
Revita – Tomislav 7;1
Borac – Posušje 5:3
Rudar – Posavina 7:1
Željezničar – Zrinski (Lj) 5:3
Mineral – Zrinjski (M) 6:2

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here