Ševkija Resić donio pobjedu mladoj reprezentaciji BiH protiv Velsa

0
453

Mlada reprezentacija BiH pobijedila je Vels sa 1:0 u Trening centru NSBiH u Zenici, u utakmici 4. kola grupe 9 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Debi iz snova: Ševkija Resić donio pobjedu mladoj reprezentaciji BiH nad Velšanima

Mlada reprezentacija BiH pobijedila je Vels sa 1:0 u Trening centru NSBiH u Zenici, u utakmici 4. kola grupe 9 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bio je to debi novog selektora Slobodana Starčevića, a presudne su bile izmjene u nastavku meča jer je junak utakmice bio još jedan debitant – Ševkija Resić koji je ušao sa klupe i postigao gol za trijumf.

U 74. minuti Ćavar je poslao još jednu izvanrednu dubinsku loptu za debitanta Resića koji se odlično ubacio iza leđa velške odbrane i snalažljivim udarcem matirao je Przybeka za 1:0.

Mladi igrač Novog Pazara, koji je prethodno igrao za sve omladinske reprezentativne selekcije, tako je postao junak u svom prvom nastupu za Zmajiće.

Do kraja smo uspjeli sačuvati minimalnu prednost za vrijednu pobjedu koja nas ostavlja u borbi za jednu od prve dvije pozicije u grupi. Narednu utakmicu naša mlada reprezentacija igra u utorak kada će gostovati u Moldaviji.

Bosna i Hercegovina – Vels 1:0 (Resić 74’)

Trening centar NSBiH (Zenica). Sudija: Mykola Balakin (Ukrajina). Žuti kartoni: Mustedanagić, Ćavar, Beganović, Salčin, Mujakić (BiH); Lewis, Poole, Jepchott (Vels).

Bosna i Hercegovina: Kovačević, Beganović, Sadiku, Mujakić, Pidro, Ćavar, Kovač (od 68. Đokanović), Mustedanagić (od 63. Marić), Bradonjić (od 46. Resić), Salčin (od 65. Savić), Lukić (od 68. Mašić).

Vels: Przybek, Lewis, Boyes, Evans, Poole, Cooper, Cullen (od 79. Cooper), Burton, Harris (od 79. Jepchott ), Taylor (od 84. Clifton), Broadhead (od 84. Stirk).

Tabela grupe 9

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here