Severina: Ne želim u projekt povezan s onim ko ne priznaje genocid u Srebrenici

Ne želim sudjelovati u projektu koji ima veze s osobom koja vrijeđa žene na najgori način i koji ne priznaje genocid u Srebrenici

0
618
Neće na TV Dodikovog sina - Severina Vučković (Foto: Instagram)

Iako još nije krenula s emitiranjem, koje je planirano za kraj ove godine, regionalna UNA TV gotovo svakodnevno puni medijske stupce upravo zahvaljujući zvučnim imenima koja bi trebala postati zaštitna lica programa.

Još prije mjesec dana procurila je informacija kako je Una TV u suvlasništvu Igora Dodika, sina člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Zbog toga je u javnosti dobila nadimak ”Dodikova televizija”, a među prvima se pojavilo ime Severine Vučković koja je, kako se nagađalo, trebala imati svoj talk show, što bi bio njen povratak u voditeljsku ulogu nakon više od 30 godina kada je s Ivanom Banfić vodila emisiju Top Cup na ondašnjoj Z3 televiziji.

Una TV još nije službeno objavila imena svih ljudi na koje računaju u programu, vi se stalno spominjete, a kuloari bruje da ste odustali. Je li tačno da ipak nećete imati show na Una TV-u?

– Tačno je. Vi ste prvi koji me to uopće pitate. Nisam se do sada oglašavala na tu temu, a moje se ime provlačilo u svakom tekstu, a da niko nije provjerio je li informacija tačna.

Zašto s prvom pojavom imena to niste demantirali?

– Zato što je činjenica da sam dugo pregovarala, imali smo vrlo ugodne radne sastanke i doista smo dogovorili da ćemo raditi, čak smo krenuli s okupljanjem ekipe. Međutim, onda se u medijima pojavila informacija da je riječ o ”Dodikovoj televiziji”, pa se odjednom samo moje ime počelo pojavljivati uz njegovo. Na kraju se uspostavilo da je doista riječ o partnerstvu s porodicom Dodik. Ne želim sudjelovati u projektu koji ima veze s osobom koja vrijeđa žene na najgori način i koji ne priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid.

Možemo li vas ipak očekivati na nekoj televiziji?

– Činjenica je da sam posljednjih godina imala više ponuda za TV-show i da me taj format zanima. I sama sam na početku korone proizvela format SeVeTeVe i strašno se dobro zabavljala. No, trenutačno sam potpuno koncentrirana na studio i dovršetak sljedećeg albuma što me neizmjerno veseli – kazala je Severina.

Podsjetimo, idejni tvorac UNA TV je Dejan Jocić, iskusni medijski menadžer s nekoliko uspješnih projekata u Srbiji, poput Prve srpske TV, ali i u Evropi, piše Večernji, a prenose Vijesti.ba.

– Televizija nam ne znači ništa bez ljudi, zato smo se fokusirali na dovođenje zanimljivih lica koja će vratiti zabavu i autentičnost na ekrane. UNA će imati jedinstvenu digitalnu platformu čiji će sadržaj omogućiti interaktivnu komunikaciju s korisnicima. Ali ključ je autentičnost, jer ako nemaš autentičnost, nemaš ni pratitelje, i to je nova zakonitost – rekao je Jocić.

Sjedište televizije će biti u Banjoj Luci, a imat će studije u tri države – Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Najavljeno je kako će pokrivati čak 20 miliona ljudi, a program će se emitirati preko kablovskih operatera.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here