Šestorici Zmajeva zabranjen ulaz u Kazahstan!

0
394
fudbal reprezentacija bih okupljanje dvije prijateljske utakmice zenica
Odsad prenosi na državnoj TV i Moja TV (Foto: Arhiva)

Fudbalska A reprezentacija BiH danas putuje u Kazahstan gdje će u subotu odigrati utakmicu 7. kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Pored brojnih otkaza igrača koji zbog povreda nisu mogli doći na okupljanje, selektor Ivaylo Petev ostao je danas bez još šesterice reprezentativaca kojima je uskraćena viza za ulazak u Kazahstan.

Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović nisu dobili vize, kao i nekoliko članova delegacije.

– FSBiH je kao i uvijek preduzeo sve potrebne aktivnosti oko putovanja našeg tima te je zaista neshvatljivo da je čak šesterici igrača bh. reprezentacije uskraćeno izdavanje viza. Savez je iskoristio sve raspoložive resurse, obratili smo se i UEFA-i za pomoć, a naše osoblje je do kasno sinoć pokušalo da nađe rješenje. I pored svih napora, nismo naišli na razumijevanje Ambasade Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, te će naša selekcija danas otputovati bez spomenutih igrača – saopćeno je iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. (tl, fak)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here