Šestorica tužila Slobodu i traže isplatu 50.000 maraka, a na traženje duga sprema se i Nalić!

0
1037

Šestorica bivših igrača, trenera, funkcionera i službenika Slobode podnijeli su NS BiH zahtjev za isplatu zaostalih dugovanja bivšeg kluba, koja se procjenjuju na oko 50.000 maraka.

Prema navodima Avaza, tužbe su podnijeli bivši trener Slavko Petrović (potražuje 16.000 KM), nogometaši Ivan Fatić i Ivan Kostić (neizmireni sudski troškovi od 3 do 4 hiljade KM), Muharem Adžem (neisplaćeni bonusi oko 5.500 KM), bivši predsjednik Skupštine Bahrudin Bajramović (neisplaćene zatezne kamate, oko 18.000 KM), bivši predstavnik Semir Salihović, brat nogometaša Adnana Salihovića (neisplaćene plaće blizu 2.000 KM).

Navodno se za tužbu radi naplate dugovanja (oko 430.000 KM) sprema i bivši trener Zlatan Nalić. U tu sumu uključene su neisplaćene plaće, posudbe sa zateznim kamatama, te odštetna klauzula prema kojoj je u slučaju otkaza Sloboda Naliću obavezna isplatiti 200.000 KM.

Prema navodima anonimnog izvora iz FK Slobode, u administraciji kluba ne postoji nijedan dokument kojim se dokazuju Nalićeva potraživanja, a to je svojevremeno tvrdio i bivši predsjednik kluba, Sead Kozlić, za čijeg mandata je Nalić dobio otkaz.

S druge strane, Nalić je svojevremeno za Tuzla LIVE rekao da posjeduje dokumentaciju o dugovanjima, te je bio spreman staviti je na uvid javnosti.

U svakom slučaju, neugodna situacija za upravu Slobode koja je nedavno podnijela informaciju o poslovanju, tvrdeći da su izmirili sve obaveze za bivše igrače i trenere, te da bi Sloboda do 2021. godine mogla biti bez dugovanja. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here