Šestero mrtvih i više povrijeđenih u požaru u Brčkom

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci i Hitna pomoć, kao i protivpožarni inspektor. Utvrđuju se okolnosti o navedenom događaju

0
216
posljedice pozara brcko preminuo petogodisnji djecak ukc tuzla
Detalj sa mjesta gdje se dogodila tragedija

U požaru koji je zahvatio stambeni objekat u brčanskom naselju Suljagića sokak u Mostarskoj ulici, smrtno je stradalo šest osoba a više njih je povrijeđeno, prenosi RTV HIT.

Povrijeđeni su prevezeni u brčansku bolnicu gdje im je pružena pomoć. Trenutno nemamo informacija o ozbiljnosti povreda.

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci i Hitna pomoć, kao i protivpožarni inspektor, te se utvrđuju sve okolnosti pod kojima se navedeni događaj desio.

U požaru koji je izbio u kući u brčanskom naselju Suljagića sokak ima nastradalih lica, potvrdila je portparolka brčanske policije Dževida Hukićević.

Ona je navela da je policiji jutros u 6.20 časova prijavljeno da u ulici Sarajevska, na skretanju prema naselju Suljagića sokak, gori kuća.

-Policijski službenici su na terenu i vrše uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta, a dosadašnjim aktivnostima je utvrđeno da ima nastradalih, rekla je Hukićevićeva.

Mediji prenose da je u požaru stradalo šest osoba, a da je više povrijeđeno, kao i da su tokom intervencije vatrogasci na spratu objekta spasili četvoro djece.

Požar nije bio većeg intenziteta, a sumnja se da su povrede i smrtni ishodi rezultat trovanja ugljen monoksidom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here