Šest migranata završilo u bolnici

Nakon pucnjave u selu Horgoš, u blizini mađarsko-srpske granice šest migranata u bolnici,, a više od 1.000 je prebačeno u prihvatne centre

0
94

Šest migranata završilo je u bolnici nakon pucnjave u selu Horgoš, u blizini mađarsko-srpske granice, a više od 1.000 je prebačeno u prihvatne centre, kazao je za RTS pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević.

“U četvrtak popodne, prijavljena je pucnjava, odnosno oružani sukob između grupa krijumčara ilegalnih migranata. Policija je odmah na to reagirala. Šest osoba se javilo u bolnicu s ozljedama i nalaze se pod policijskim nadzorom. Policija poduzima intenzivne mjere na pronalaženju izvršitelja kaznenog djela”, kaže Vasiljević.

Dodaje kako se uglavnom radi o državljanima Afganistana i Maroka.

Kako navodi, prilikom pretrage terena, policija je kod njih pronašla određenu količinu oružja i streljiva.

Pripadnici Policijske brigade MUP-a Srbije u petak su, u okviru opsežne akcije započete ranije na sjeveru zemlje, priveli na desetke migranata koji su zatečeni na ulicama prijestolnice i izvan prihvatnih centara.

Akcija MUP-a po ovom pitanju, napominje Vasiljević, i dalje traje na teritoriju cijele Srbije, dok je po nalogu ministra unutrašnjih poslova pojačano prisustvo policije u svim dijelovima zemlje.

U narednom periodu, kaže, ne očekuje se veći priliv migranata, koji je ove godine u odnosu na prethodnu znatno veći.

Prema podacima Komesarijata za izbjeglice i migracije, u 13 prihvatnih centara u Srbiji trenutačno je smješteno oko 3.665 migranata.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here