Senad Jogunčić oborio lični i zamalo rekord Kuglane Gradiška

Na prijateljskoj utakmici u Gradišci Jogunčić je oborio 671 čunj što mu je lični rekord, a samo 7 čunjeva manje od rekorda kuglane

0
433
Joguncic
Senad Jogunčić i njegov trener i amidža Zijah Jogunčić pored semafora u Gradišci (Foto: Facebook)

Senad Jogunčić, kuglaš tuzlanske Slobode, inače član porodice poznatih krečanskih kuglaša Jogunčića, postigao je rezultat karijere u ovom sportu.

Kako je danas objavljeno na službenoj stranici Kuglaškog kluba Sloboda, na prijateljskoj utakmici u Gradišci Jogunčić je odigrao odličnu utakmicu oborivši 671 čunj što mu je ujedno lični rekord, a samo 7 čunjeva manje od rekorda kuglane.

Na svom Facebook profilu Jogunčić je napisao:

– Za mene poseban dan! Danas se u 120 kugli isplatila svaka kap znoja, svaki trening, svaki trud i odricanje. Kažu da je ovo najveći pojedinacni rezultat KK Sloboda, ali za mene je to samo motiv više da “sutra” srušim čunj više, tj nadmašim sam sebe…

Kada se zna da tuzlanski kuglaši nemaju kuglanu za službene nastupe, nego putuju u Lukavac, Maglaj i drugdje, onda je svaki ovakav rezultat pravi podvig.

Nažalost, tuzlanske vlasti se više od deset godina oglušuju o molbe kuglaša da se uz relativno mala sredstva kuglaške staze u Mejdanu rekonstruišu za treninge i takmičenja.

Bio bi dovoljan, recimo, i jednodnevni puni pazar s Panonike! (mp)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here