Semir Efendić na saslušanju u policiji zbog afere “Asim”

0
268

Semir Efendić, načelnik Općine Novi grad i član Stranke demokratske akcije (SDA) stigao je u Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo na saslušanje povodom afere “Asim”, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo, Efendić je objavio audio-snimak na kojem je glavni akter visokopozicionirani član SDA Asim Sarajlić, a sadržaj snimka navodi na zaključak da Sarajlić, zajedno sa još nekoliko poznatih osoba, razmatra “cijenu” kupovine glasa za Fikreta Prevljaka prilikom odabira novog predsjednika Kantonalnog odbora SDA.

Zbog ove afere Kantonalni odbor SDA jutros je predložio i nove ministre u Vladi KS.

U toku je i Skupština Kanton Sarajevo, na kojoj još nije usvojen dnevni red.

Zastupnici u Skupštini razmatrat će i Prijedlog odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine Kantona Sarajevo, kao i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Odbora za javna priznanja Skupštine Kantona Sarajevo.

Također, na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izvršavanju budžeta Kantona Sarajevo za 2020. godinu, te Prijedlog zakona o kažnjavanju govora mržnje Kantona Sarajevo.(rsa,tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here