Selo Meštrevac kod Foče odsječeno zbog snijega, a kod Sokoca sela nemaju struju

0
104

Veliki broj sela na području Foča od ponedjeljka su bez struje zbog snježnih padavina, a putevi u višim predjelima su teško prohodni ili neprohodni. Najkritičnije je na području Meštrevca, na platou kanjona Tare, koji je već nekoliko dana odsječen od ostatka opštine i bez struje.

Načelnik Milan Vukadinović kaže da se čeka teška mehanizacija i da bi u toku današnjeg dana trebalo da počne čišćenje tog pravca.

-Na području Meštrevca smetovi su veći od metar. Na sva ostala područja, gdje god je potrebno, upućene su mašine, tako da očekujemo da ćemo narednih dana imati sve pod kontrolom, rekao je Vukadinović.

Mediji navode da teško prohodni putevi i nepristupačan teren stvaraju probleme radnicima “Elektrodistribucije”, koji pokušavaju da otklone kvarove na dalekovodima.

Od jutros su sanirali veliki broj kvarova, a bez struje su i dalje Zavait, Meštrevac, Zakmur i sela u okolini Miljevine.

I oko Sokoca neka od sela nemaju struju.

– Ekipe elektrodistributivne Radne jedinice Sokolac rade na otklanjanju kvarova na dijelu dalekovoda Sokolovići zbog čega je osam sela bez struje, rekao je jutros Srni upravnik ove Radne jedinice Srđan Кnežević.

Кnežević je naveo da su sela od Кusača do Sokolovića bez struje od juče od 14.00 časova, a kvarovi će biti otklonjeni danas.

On je dodao da se lokalni putevi čiste prema ranije utvrđenim prioritetima za održavanje puteva u zimskom periodu na području opštine Sokolac.

Na Sokocu je visina snijega 24 centimetra, a jutarnja temperatura minus pet stepeni Celzijusovih, prema podacima Meteorološke stanice u ovom mjestu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here