Selim Bešlagić odlazi iz politike, u skupštinske klupe sjeda Nadarević – Vodenčarević

Da li je umoran ili razočaran posljednjim dešavanjima u četvorki/trojki i u kantonalnoj vlasti, vrijeme će pokazati

3
1089
Da li je umoran ili razočaran - Selim Bešlagić (Foto: Arhiva tl)

Odluka Selima Bešlagića o odustajanju od pozicije skupštinskog zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona izraz je njegovog već poznatog stava da političke pozicije treba prepustiti mlađima te da mu nakon višedecenijskog političkog angažmana treba mir i odmor, navode iz naše strankel, nakon što je Bešlagić odlučio otiči u političku mirovinu.

Da li je umoran ili razočaran posljednjim dešavanjima u četvorki/trojki i u kantonalnoj vlasti, vrijeme će pokazati.

– Gospodin Bešlagić ima i snagu i volju i znanje da za svoju Tuzlu i cijelu Bosnu i Hercegovinu još mnogo toga dobrog učini i kroz politiku, ali ga, također, u potpunosti razumijemo i ni na koji način nemamo namjeru osporavati njegovu odluku. Ne sumnjamo da će on na druge načine pomoći gdje god bude mogao. On ostaje član Naše stranke i iskreno će nas radovati svaki njegov savjet i pomoć jer govore neprocjenjivo bogatim političkim i životnim iskustvom – navode iz Naše stranke i dodaju:

U najsvjetlijoj uspomeni zadržavamo sve što je učinio za Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu, pogotovo u periodu agresije od 1992 do 1995. Njegovim političkim radom bili smo inspirisani i dok nije bio član Naše stranke, pogotovo njegovom ulogom u spašavanju Tuzle u ratu te njenog multietničkog bića. Zahvalni smo mu posebno za jačanje Naše stranke u Tuzlanskom kantonu gdje smo bez sumnje jednim velikim dijelom zahvaljujući njemu postali nezaobilazan politički faktor kad je u pitanju odlučivanje o budućnosti tog kraja. Na njegovo mjesto u Skupštini TK doći će Amra Nadarević-Vodenčarević, ugledna doktorica, oftalmolog, dugogodišnja članica Naše stranke za koju ne sumnjamo da će biti dostojna zamjena za veličinu kakva je Selim Bešlagić te da će građani Tuzlanskog kantona u njoj imati svoj glas jednako kao što je to u Skupštini bio i njen prethodnik. Gospodinu Bešlagiću želimo da u miru i zdravlju dočeka Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu za kakvu se cijelog života borio, navodi se u saopćenju Naše stranke TK.

3 Komentari

  1. Stara M****a. Kako te nije sramota?? Od čovjeka kojeg sam iznad svega cijenio, poštovao i uvažavao, nisam mogao ni pomisliti da bih se mogao prodati Kukicu. Aferim Selime. U svakom slučaju uživaj u putovanjima, naravno sa novcem koje si dobio iz Banovica.

    • ….dedo je vazda volio novcanice, nije trepnuo okom kad je ostavio penzionere na cjedilu zarad svoje sarajevske avanture, ali razumljivo je….Mucho moze i zna potrositi sve sto dedo i nana posalju

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here